Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax wint ook in Bern en plaatst zich voor kwartfinale van Europa League

Laatste update:

Trainer Erik ten Hag kon in Bern niet beschikken over Jurriën Timber, die in het centrum van de defensie werd vervangen door Edson Álvarez. Daardoor keerde Daley Blind na twee wedstrijden afwezig te zijn geweest terug op het middenveld van Ajax. Op het kunstgras van het Stade de Suisse waren de intenties van de thuisploeg direct duidelijk: Edson Álvarez (tot tweemaal toe) en Lisandro Martínez maakten schoten van Elia Meschak, Jean-Pierre Nsame en Miralem Sulejmani onschadelijk. Aan de andere kant zag ook Daley Blind een schot geblokt worden.

Met twintig minuten op de klok deelde Ajax een gevoelige tik uit aan Young Boys. Een pass van Dusan Tadic kwam via een tegenstander bij Neres terecht, die aan de linkerkant van het doel was doorgelopen en de bal in het lege doel schoof nadat keeper Guillaume Faivre uit positie was gebracht. Young Boys meende vervolgens recht te hebben op een strafschop, toen een voorzet van Sulejmani tegen de hand van Álvarez ging. Zowel de Schotse scheidsrechter Bobby Madden als de Engelse videoscheidsrechter Stuart Attwell besloten de bal echter niet op de stip te leggen. In het restant van de eerste helft liet Ajax zich nog eenmaal zien: een schot van Nicolás Tagliafico werd geblokt.

Direct na rust kreeg Ajax een gouden kans om de marge te verdubbelen. Na een afgemeten voorzet van Neres liet Davy Klaassen in volledig vrije positie nog na om de marge te verdubbelen door recht op Faivre te schieten. Enkele seconden later ging de bal echter wél op de stip. Een inzet van Devyne Rensch kwam via Faivre tegen de hand van Mohamed Camara. Deze keer riep Attwell Madden wel naar het scherm, waarna een strafschop werd gegeven. Tadic maakte vanaf elf meter geen fout en boorde daarmee alle hoop voor de koploper van de Zwitserse competitie definitief de grond in. De Servische aanvaller is sinds zijn komst naar Ajax betrokken geweest bij 22 doelpunten (11 doelpunten en 11 assists) in Europese wedstrijden en alleen Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, Lionel Messi en Bruno Fernandes deden dit in de tussentijd beter.

Young Boys leek snel na de 0-2 al wat terug te doen. Een voorzet van Vincent Sierro werd via Álvarez tegen de touwen gekopt, maar na inmenging van de VAR ging er een streep door deze treffer. Elia stond buitenspel en had van die positie geprofiteerd, omdat hij Ryan Gravenberch hinderde in het verdedigen van Nsame. Ten Hag haalde vervolgens Blind en Neres naar de kant voor Mohammed Kudus en Oussama Idrissi. De Ghanese middenvelder speelde zich met nog twintig minuten te gaan vrij in het strafschopgebied, maar schoot recht op Faivre.

Ook de andere invaller - Idrissi - was dicht bij de 0-3 op aangeven van de eveneens binnen de lijnen gebrachte Sean Klaiber, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Silvan Hefti. Voor de laatste tien minuten werden ook Perr Schuurs en Brian Brobbey nog in het veld gebracht voor Rensch en Antony. Via onder meer Idrissi en Brobbey kreeg Ajax in de slotfase nog mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar in de 0-2 stand kwam uiteindelijk geen verandering meer. Zo gaat Ajax vrijdag de koker in voor de loting voor de kwartfinale van de Europa League, waar ook direct zal worden doorgeloot voor de halve finales.

-
Zie jij Ajax de Europa League winnen?

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
'Ajax krijgt concurrentie van Europese topclubs in strijd om 18-jarige spits'
5
Bekersucces Manchester United heeft enorme gevolgen voor Chelsea én Newcastle
22
Heidenheim mag zich opmaken voor Europees debuut door bekerwinst Leverkusen
6
Erik ten Hag mag mogelijk toch aanblijven als manager van Manchester United
54
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties