Ajax wint weer eens en bekert eenvoudig verder

Evenals in de voorgaande duels had Ajax vrijwel constant balbezit, maar de ploeg had wederom moeite om daar iets nuttigs mee te doen. Siem de Jong was na vijf minuten weliswaar gevaarlijk, maar de toeschouwers in de ArenA moesten twintig minuten wachten tot de 1-0. Lucas Andersen werd vrijgespeeld op links en vond Viktor Fischer, die door mocht lopen en van dichtbij hard raak schoot. De spanning leek daarmee verdwenen, maar zwaar tegen de veldverhouding in kwam ASWH tien minuten later terug in de wedstrijd.

Stefano Denswil schatte een bal verkeerd in en kopte veel te zacht terug richting doelman Mickey van der Hart, die vervolgens geen verweer had op inzet van Michael van Dommelen. De spits profiteerde optimaal van de blunder door hard en zuiver binnen te schieten. Ajax ging nadien op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar had moeite om gaten te vinden in de gesloten afweer van de bezoekers. Drie minuten voor rust lukte dat wel: Danny Hoesen werd vrijgespeeld en rondde af met de punt. Twee minuten later knalde De Jong van dichtbij hard en hoog de 3-1 binnen.

Het duel was daarmee gelopen en de tweede helft had dan ook weinig meer om het lijf. Ajax bevond zich meestentijds met 10 man op de helft van de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht, maar de echte urgentie om de score verder uit te bouwen ontbrak een beetje. Toch werd er nog wel gescoord: invaller Kolbeinn Sigthórsson schoot even na zijn entree via doelman Stef Doedee de 4-1 binnen, waarmee hij ook meteen de eindstand op het scorebord zette. Ajax gaat daarmee donderdag in de koker voor de loting voor de vierde ronde.