Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax wordt lastig, maar PSV, Feyenoord en AZ kunnen mooie opties zijn'

Laatste update:

Bijl, die in 2018 de eerste doelpuntmaker ooit van FC Emmen werd in de Eredivisie, was dit seizoen een dragende kracht in het team van Dick Lukkien. Hij miste slechts twee wedstrijden, allebei door een schorsing, en kwam in 24 optredens tot 1 treffer en 5 assists. De vleugelverdediger had een aandeel in achttien procent van de doelpunten die Emmen maakte. Bijl creëerde dit seizoen 37 kansen en hoeft met dat aantal alleen Sergio Peña (62 kansen) voor zich te dulden bij Emmen. Mede door zijn aanvallende kwaliteiten wordt hij door regionale media in Drenthe voorzichtig genoemd als potentiële opvolger van Denzel Dumfries bij PSV.

Niet alleen in aanvallend opzicht maakt Bijl indruk. Met zijn 48 intercepties en 63 tackles gaat hij aan kop bij de nummer twaalf van het Eredivisie-seizoen. Eslik speculeert dat clubs wellicht nog meer gebruikmaken van statistieken in de zoektocht naar versterking, nu er niet meer wordt gevoetbald in de meeste competities. "Dat is voor Glenn een voordeel, want hij staat in heel veel Eredivisie-lijstjes in de top", beaamt de belangenbehartiger. "Dat zegt ook wel iets natuurlijk, Glenn is klaar voor een stap. Dat hoeft trouwens niet per se naar het buitenland te zijn, al is dat financieel wel aantrekkelijker."

Glenn Bijl deelt hilarische kleedkamergrap van teamgenoot! | Doorzagen

"We hebben een carrièreplan voor hem uitgestippeld en daar zou een stap naar een Nederlandse topclub ook heel goed bij passen. Ajax wordt misschien lastig, maar PSV, Feyenoord en AZ zouden mooie opties kunnen zijn voor Glenn. Zij hebben zich bij mij alleen nog niet gemeld", vertelt de zaakwaarnemer. Voorzitter Ronald Lubbers erkent dat er evenwel veel interesse is. "Vanwege het coronavirus is er veel onduidelijkheid, maar de kans is wel redelijk groot dat hij gaat vertrekken. Gezien zijn leeftijd en het seizoen dat hij gehad heeft, is dat ook wel logisch. Dan komt dat moment ook een keer." Omdat Bijl een doorlopend contract heeft, zegt de preses, gaat hij echter niet voor 'een pak suiker' weg.

Afgelopen zomer leek Bijl eigenlijk al te gaan vertrekken uit Drenthe. Hij genoot serieuze interesse van FC Groningen en had een gelimiteerde afkoopsom van 335.000 euro in zijn contract staan. Die kon echter alleen worden gelicht door clubs met een begroting van maximaal twintig miljoen euro. Toen Groningen zich meldde, stelde de clubleiding van Emmen vast dat de begroting van moedermaatschappij FC Groningen Beheer BV de betreffende twintig miljoen euro oversteeg. Het kamp-Bijl baseerde zich op andere cijfers en spande een arbitragezaak aan tegen Emmen, maar verrassend genoeg koos de verdediger uiteindelijk toch voor een nieuw en verbeterd contract tot medio 2022 bij de club. De arbitragecommissie van de KNVB hoefde er niet meer aan te pas te komen.

Is Glenn Bijl klaar voor een stap naar de Nederlandse top?

Meer nieuws

Van Nistelrooij heeft gesprekken gevoerd om weer aan de slag te gaan als trainer
1
'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
8
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
1
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
17
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
6
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties