Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax wordt niet kampioen dankzij Makkelie, maar dankzij PSV'

Laatste update:

In Brabant moppert men dat het mogelijke kampioenschap van Ajax te danken is aan Danny Makkelie, die de koploper in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een onterechte strafschop gaf (2-2). Daar is journalist Valentijn Driessen het niet mee eens: "Nee, Ajax wordt kampioen dankzij PSV", schrijft hij in zijn analyse in De Telegraaf.

"Te lang werd bij PSV gedacht dat punten in plaats van doelsaldo het kampioenschap zou beslissen", stelt Driessen. "Daarmee heeft Phillip Cocu de mentale weerbaarheid en kwaliteit van Ajax onderschat. Sterker, hij gaf zijn ploeg een vrijbrief om wedstrijden te benaderen zoals de Latijnse clan binnen PSV graag doet: winnen is voldoende en het doelsaldo doet er niet toe."

Het blijkt een dure inschattingsfout te zijn geweest, want nu lijkt het doelsaldo juist doorslaggevend te zullen gaan worden. "In de heenronde sprong PSV te lichtzinnig om met puntenverlies en in de terugronde is PSV te lichtzinnig omgesprongen met de achterstand op Ajax qua doelsaldo. Dat bij elkaar genomen verklaart het falen van PSV om opnieuw kampioen te worden", stelt Driessen.

Meer nieuws

In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
'Xavi Simons kan Paris Saint-Germain achterlaten voor opzienbarende terugkeer'
5
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
52
'Manchester United wil tóch af van Ten Hag en spreekt al met ideale vervanger'
10
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
9
Komst Potter naar Ajax onwaarschijnlijk; minder twijfels over alternatief
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties