Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax zet in Waalwijk volgende stap richting kampioenschap

Laatste update:

Eigenlijk kwam Ajax geen moment in de problemen in het Mandemakers Stadion. De koploper had veelvuldig balbezit en waar het in eerdere wedstrijden nog wel eens verzuimde om het overwicht uit te drukken in doelpunten, daar wist het nu twee keer te scoren binnen het eerste halfuur. De openingstreffer werd gemaakt uit een standaardsituatie: RKC-doelman Arjan van Dijk zag er niet goed uit bij een hoekschop van Lasse Schöne, waardoor Joël Veltman bij de tweede paal binnen kon koppen. Voor de verdediger betekende het zijn tweede doelpunt van dit Eredivisie-seizoen.

RKC moest na de tegenvaller meer de aanval zoeken, maar Ajax bleef dominant. De thuisploeg werd via Romeo Castelen nog wel een keer gevaarlijk: de aanvaller was in het duel slimmer dan Stefano Denswil, maar zijn stuiterende schot werd met moeite tot corner verwerkt door Jasper Cillessen. RKC raakte Michael Lamey vervolgens kwijt met een blessure en niet lang hierna kwam Ajax op 0-2. Kolbeinn Sigthórsson kreeg wel erg veel ruimte en speelde de bal naar Davy Klaassen, die Lerin Duarte leek aan te gaan spelen, maar koos voor een doeltreffend schot in de verre hoek.

Voor Ajax was er na deze goal geen vuiltje meer aan de lucht. De bezoekers hadden erg weinig last van RKC, dat in het laatste kwartier voor rust niet verder kwam dan wat ongevaarlijke schoten van afstand. Erwin Koeman hoopte dat zijn ploeg na rust beter voor de dag zou komen, maar dat gebeurde niet. Lesly de Sa kreeg een grote kans op de derde Ajax-treffer, maar schoot naast, terwijl de kopbal van Denswil over het doel van Van Dijk ging. Schöne probeerde het net als vorige week tegen AZ weer met een mooie vrije trap, maar nu ging zijn schot rakelings naast.

De Boer bracht voor de laatste 25 minuten Ricardo Kishna in het veld en hij stond nog maar net binnen de lijnen toen Sigthórsson op Van Dijk stuitte en Duarte uit de rebound over schoot. Later werden Veltman en Kishna nog gevaarlijk, maar er werd niet meer gescoord in Waalwijk. Zodoende kwam er een einde aan een mooie reeks van RKC, dat dit seizoen in alle thuiswedstrijden nog wist te scoren, maar daar woensdagavond dus niet in slaagde. Ajax is nu al elf uitwedstrijden op rij in de Eredivisie ongeslagen en gaat zondag op bezoek bij Vitesse.

-
Denk je dat Ajax zondag al kampioen wordt?

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
12
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
127

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties