Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax zet met recordsalarissen Eredivisie vanaf 2021/22 buitenspel'

Laatste update:

De Eredivisie voerde deze regel ooit in om te voorkomen dat de competitie gevuld zou worden met 'derderangs buitenlanders'. De salariseis voor spelers van buiten de Europese Unie wordt vastgesteld op basis van het gemiddelde Eredivisie-salaris van twee seizoenen geleden. Niet-EU-spelers moeten minimaal 436.000 euro bruto per jaar verdienen, terwijl het minimum van spelers van 18 en 19 jaar op 218.000 euro bruto moet liggen. Dat bedrag is gebaseerd op het gemiddelde Eredivisie-salaris van het seizoen 2017/18: 291.000 euro bruto.

Ajax heeft de afgelopen jaren de salarissen flink verhoogd. Het oude salarisplafond werd doorbroken met de komst van Dusan Tadic en Daley Blind. Na het succesvolle Champions League-seizoen wist directeur spelersbeleid Marc Overmars een groot aantal belangrijke spelers in huis te houden met nieuwe contracten en recordsalarissen. Deze bedragen zijn vanaf het seizoen 2021/22 van invloed op de rest van de Eredivisie. Spelers van buiten de EU moeten dan mogelijk zeven tot acht ton gaan kosten, zo voorspelt Voetbal International. Ook de talenten van achttien en negentien jaar zijn dan bijna niet meer te betalen voor clubs buiten de top drie.

Het tijdschrijft meldt dat Vitesse en AZ dergelijke bedragen nog kunnen ophoesten, al is het de vraag of deze clubs dat geld over hebben voor talenten. "Met de huidige regelgeving kunnen bijna alle clubs de scoutingsafdelingen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië opdoeken. Het halen van niet-EU-spelers wordt een exclusief recht van de top drie. Zo zet Ajax de rest op indirecte wijze nog verder buitenspel", zo klinkt het.

Meer nieuws

Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
10
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
11
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
4
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
19
Tijjani Lekatompessy draagt met beauty bij aan overtuigende zege AC Milan
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties