Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax zou hartstikke gek zijn om Midden Oosten-deal niet te sluiten'

Laatste update:

"Ik veroordeel de mensenrechten in dit soort staatjes enorm, maar ik vind niet dat het voetbalbedrijf Ajax het voortouw moet nemen om daar iets aan te doen", zegt Van den Wall Bake. "Zij helpen met deze overeenkomst de jeugd in die landen. Zij willen dolgraag voetballen en sterren zien. Ik begrijp de kritiek dus nooit echt. In China worden mensen ook op grote schaal misbruikt. Daar heeft Ajax al een langere tijd een overeenkomst voor opleidingen en trainingen. Daar heeft nog nooit een mens iets van gezegd. Ik vind het zó inconsequent."

De sportmarketeer ziet verschillende voordelen voor Ajax wat betreft de overeenkomst met Sharjah FC. "Enerzijds kapitaliseren op het afgelopen seizoen, waarin Ajax de hele wereld versteld heeft doen staan. De hele wereld praat over Ajax, niet over Real Madrid of Barcelona. Ze hebben met aantrekkelijk voetbal en nog niet de kwart van het budget van de grote clubs de halve finales van de Champions League gespeeld, iets wat geen andere club lukt."

Ook op opleidingsgebied kan Ajax een slag slaan volgens Van den Wall Bake. "Anderzijds hebben ze één van de beste namen in de wereld op het gebied van het opleiden van jeugdspelers. Dat is een product. Ajax is een voetbalbedrijf en voetbal is big business. In landen in het Midden-Oosten is voetbal erg in opkomst, er is daar voldoende vraag naar goede opleidingen. Daardoor komen die landen automatisch bij Ajax terecht en Ajax zou hartstikke gek zijn als het daar geen gebruik van zouden maken."

De marketingdeskundige weet waarom Ajax terecht is gekomen in de VAE. "Omdat de faciliteiten daar op dit moment uitstekend zijn. En omdat ze in de Emiraten het doel hebben gesteld, wat ze ook wereldwijd hebben gecommuniceerd, om de sport meer gelegenheid te willen geven. Het zou me dan ook niets verbazen als Ajax behalve de Verenigde Arabische Emiraten ook op korte termijn een overeenkomst sluit met bijvoorbeeld Saoedi-Arabië. Ook daar staat sport zeer hoog op de agenda."

Kan Ajax het maken om een deal te sluiten met Sharjah FC?

Meer nieuws

Strootman heeft contact met Eredivisie-club om eventuele transfer te bespreken
5
Luxeprobleem voor Ronald Koeman bij Oranje? 'Deze jongen is zó veelzijdig'
24
Grote wens waar Noa Lang 50.000 euro voor overhad bij PSV komt eindelijk uit
41
'FC Barcelona kiest een verrassende naam als opvolger van Xavi'
36
RKC-keeper Etienne Vaessen mag zich mogelijk opmaken voor debuut bij Suriname
2
Na dit moment besloot Ruud van Nistelrooij om te stoppen als voetballer
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties