Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Al die jonge spelers die bij AZ doorbreken, komen uit Scandinavië'

Laatste update:

Begin deze week beschimpte Hugo Borst de jeugdopleiding van Ajax. Hij zei dat een fors deel van de spelers in Amsterdam 'import' is en krijgt bijval van Gullit. "Ik heb een beetje moeite met de stelling dat jongens als Eriksen en Fischer, die ieder rond de miljoen euro hebben gekost, producten zijn van onze opleiding", zegt de oud-voetballer zaterdag in zijn column voor De Telegraaf.

Meer: Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: ‘Gullit vindt het niet veel’

"Zoals al die jonge spelers die bij AZ doorbreken toch echt uit Scandinavië komen en niet op jonge leeftijd door de Alkmaarse voetbalschool zijn gevormd", voegt hij toe als tweede voorbeeld. Gullit denkt dat Nederland de buitenwacht te gemakkelijk in de keuken heeft laten kijken. De 'Hollandse school' is wereldwijd gekopieerd en aangepast, maar in de Eredivisie zelf is de ontwikkeling niet verder gegaan.

Gullit hoopt dat het Nederlands voetbal weer gretiger wordt. 'We' zijn te lang in het voetbal van de jaren zeventig blijven hangen, vindt hij. Toen haalde Oranje tweemaal de WK-finale met anders en fris voetbal, maar dat type spel is nooit meer verdwenen bij de Nederlandse clubs. "Inmiddels worden we aan alle kanten wakker geschud. Hopelijk leidt dat ertoe dat we weer een stuk scherper worden. Het wordt hoog tijd."

Heeft Ruud Gullit gelijk?

Meer nieuws

Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
4
Opvallend PSV-shirt lekt uit: 'Verreweg het lelijkste uitshirt ooit uitgebracht'
14
Bizarre beelden uit Frankrijk: spelers gooien met vuurwerk richting eigen fans
6
Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: 'Totaal de oude niet meer'
24
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
33
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties