Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Alarmbellen rinkelen in Amsterdam: Ajax weigert krabbel te zetten

Laatste update:

Voor de zes miljoen die ArenA nodig zegt te hebben, eist ABN Amro dat Ajax een al lopend krediet verandert in een achtergestelde lening. Het gaat om een vorig jaar door de club verstrekte lening van circa tien miljoen voor een verbouwing van het stadion. "Ajax wil zijn handtekening niet onder deze voorwaarde zetten. En daarom gaat de aanvraag bij de bank niet door", laat Henk Markerink, algemeen directeur van de Johan Cruijff ArenA, weten aan het dagblad.

'Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar dit jaar wordt hij de sensatie bij Ajax'

De extra voorwaarde voor de liquiditeitsaanvraag onder de door de overheid gedekte Garantie Ondernemersfinanciering-Corona (de GO-C-regeling) zag men niet aankomen. "Eerst was hier geen sprake van", zegt Markerink, die niet wil speculeren over het vervolg. "We gaan weer in gesprek, met de bank, met Ajax, de gemeente Amsterdam. Er zijn nog meer wegen die naar Rome leiden."

De ArenA heeft een tekort van 2,5 miljoen als komend seizoen zonder of met beperkt publiek wordt gespeeld. Als de huidige situatie voortduurt, kan dit oplopen tot zes miljoen. Er wordt door Markerink rekening gehouden het 'worst case scenario'. Via een woordvoerder laat Ajax weten mee te willen denken om het begrotingsgat van de ArenA te dichten. "We zijn aandeelhouder én partner. Maar de club is ook geraakt door de coronacrisis", zo klinkt het.

Ajax zou, als het meegaat in de eis van ABN Amro, voor de eigen begroting aflossingen en rentebetalingen mislopen. "Van spelers, directie, sponsoren en supporters zijn offers gevraagd. We hebben bijgedragen aan een noodfonds voor de Eredivisie. Dan kun je niet zomaar afzien van een lening aan de ArenA", aldus de woordvoerder, die laat weten dat de Eredivisionist bereid is om de ArenA van extra krediet te voorzien.

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties