Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Alderweireld stoot Janssen direct van de troon als grootverdiener in België

Laatste update:

Het Laatste Nieuws onthulde half juni dat Janssen - die voor 5,5 miljoen euro overkwam van CF Monterrey - Simon Mignolet af zou gaan lossen als bestbetaalde speler in de Jupiler Pro League. De komst van Alderweireld naar Antwerp hing toen ook al in de lucht, evenals het vermoeden van een salaris van de buitencategorie. Dat wordt nu bevestigd door het Gazet van Antwerpen. Alderweireld zal in zijn eerste seizoen vijf miljoen euro bruto gaan verdienen, al is dit bedrag inclusief tekenpremie. Mede daardoor zal zijn salaris in zijn overige twee contractjaren iets lager uitvallen. Wel betaalde Antwerp slechts een bescheiden transfersom (vier miljoen euro) om Alderweirelds nog twee jaar doorlopende verbintenis bij het Qatarese Al-Duhail af te kopen.

Clubeigenaar Paul Gheysens heeft ver moeten gaan om het salaris van Alderweireld in Qatar te kunnen benaderen. In België heeft men in verhouding te maken met een hoge belastingdruk, waardoor Gheysens flink moest puzzelen om op eenzelfde nettobedrag uit te komen. Voor Janssen gold eenzelfde soort verhaal: de spits streek in Mexico óók al zo'n 2,5 miljoen euro op jaarbasis op. Het binnenhalen van zowel Alderweireld als Janssen is het toonbeeld van de gigantische sportieve ambities van Antwerp. Technisch directeur Marc Overmars greep weliswaar mis bij het binnenhalen van Guus Til, maar zou nog altijd mikken op het aantrekken van een aantal grote namen, waaronder Dries Mertens.

Janssen heeft in ieder geval de harten op De Bosuil al voor zich gewonnen. De 28-jarige spits scoorde in beide van de twee oefenwedstrijden die hij tot dusver speelde; bij de laatste tegen Dynamo Kiev (2-1 winst) was het bij het eerste schot al raak. Komende donderdag speelt Antwerp de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Dan speelt het in de tweede voorronde van de Conference League tegen het Kosovaarse FC Drita, dat vorig jaar nog tegen Feyenoord uitkwam en het de Rotterdammers zeer lastig maakte.

Is de komst van Toby Alderweireld naar Antwerp zijn vorstelijke salaris waard?

Meer nieuws

Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
20
Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
30
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
33
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
37
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
16
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties