Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Alex, koning van Turkije

Laatste update:

Nadat de toen 24-jarige Alex in 2004 werd overgenomen van Cruzeiro, ontwikkelde hij zich meteen tot belangrijkste speler, die in zijn eentje wedstrijden kon winnen. Iedereen stond verbaast door zijn prestaties en hij eiste meteen zijn basisplaats en de aanvoerdersband op. Het volk was in de ban van de Braziliaan met de glimlach en korte afro. De wedstrijdbonussen hield hij, in tegenstelling tot alle andere spelers, niet voor zichzelf. Hij gaf het geld aan de mensen achter de grote schermen van het voetbal, die het financieel met heel veel minder moeten stellen en niet gerespecteerd worden. Denk aan klerenwassers, schoonmakers. Dit werd natuurlijk niet onopgemerkt door de buitenwereld, die diep respect had voor de actie.

Alex werd geliefd bij iedereen, wat hem zelfs een bijnaam opleverde, namelijk: Kralex. De naam bestaat uit twee delen: kral, wat koning betekent in het Turks en natuurlijk zijn eigen naam. Een koning werd geboren. Dat Alex een geweldige voetballer in Turkije was stond vast, maar ook voor het nationale Braziliaanse elftal werd hij een belangrijke speler. Hij werd captain van het elftal en onder hem werd Brazilië kampioen van de Confederations Cup en de Copa América. De Turken vonden het mooi om te zien hoe 'hun' held het grote Brazilië naar de titel loodste.

Helaas was niet alles rozengeur en maneschijn. In het seizoen 2012/13 werd Alex weggestuurd door de toenmalige oefenmeester Aykut Kocaman en het bestuur. De redenen zouden zijn geweest dat Alex te weinig inzet toonde op trainingen en wedstrijden en een verkeerd Twitter-bericht. Het contract van Alex, dat tot 2014 doorliep, werd direct ontbonden. Wat je moet weten, is dat Alex bijna clubtopscorer aller tijden was van Fenerbahçe. Hij hoefde slechts nog zes keer te scoren en hij was nota bene zijn eigen trainer Aykut Kocaman voorbij. Tijdens dit alles zat Fenerbahçe in een periode van angst. Voorzitter Aziz Yildirim zou wedstrijden hebben gemanipuleerd en de Europese toekomst van de club was zeer onzeker. Wanneer Alex de ultieme topscorer zou worden, zou dat uit de hand kunnen lopen. Alex werd vervolgens niet opgesteld en zo werd voorkomen dat hij alsnog die doelpunten zou scoren. Dit leidde tot frustratie aan zijn kant en was het gevolg van een Twitter-bericht van Alex waarin hij schreef, dat de coach zijn titel niet durfde af te staan.

De supporters protesteerden en bleven Alex nachten rondom zijn huis smeken om te blijven. Ook de supporters van aartsrivaal Galatasaray toonden hun goede kant, tijdens een wedstrijd werden spandoeken getoond waarop stond: ''Grote kapitein blijf, en scoor nog een keer een hattrick tegen ons''. Dit refereerde aan een wedstrijd Galatasaray-Fenerbahçe jaren geleden, waarin Alex drie keer het net vond en zo zijn club aan een sensationele overwinning hielp.

Heel Turkije was in rep en roer, maar dat verwaterde na de goede Europese prestaties. Die leidden nog tot de halve finale van de Europa League. Nu gaan er geruchten de ronde dat Alex alsnog terugkeert om de doelpunten te maken en vervolgens assistent-coach te worden. Net wanneer diezelfde voorzitter onder druk staat en wel een goede stunt zou kunnen gebruiken om zijn macht te behouden.

Kralex, je wordt nooit vergeten.

Meer nieuws

John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
4
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
25
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
2
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
20
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
Driessen: 'Hij is interessant voor Ajax, maar een heel principieel mannetje'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties