Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Alexandre Pato kan de Gouden Bal winnen

Laatste update:

Niemand had het verwacht. AC Milan, altijd afgeschreven door het werken met oude, trage spelers, had in 2007 Pato te pakken. De creatieve Braziliaan kwam voor een bedrag van 22 miljoen euro over van SC Internacional, een Braziliaanse grootmacht. Hij werd gezien als één van de grootste talenten van Brazilië, al krijg je tegenwoordig vaak deze stempel opgedrukt als je een jaar goed presteert en van Zuid- Amerikaanse afkomst bent.

Maar met Alexandre hadden ze het getroffen. Na een degelijk eerste seizoen liet hij tijdens het tweede seizoen de hartjes van de Milan-supporters sneller slaan en dat kwam niet alleen door de liefdadigheid die hij aantoont met een hart gevormd door de handen, gericht tot de supporters van AC Milan.

Al heeft de jongeling het niet altijd even makkelijk. Een ploeg dragen op je twintigste is niet altijd even evident, want dat was de taak die vice-voorzitter Adriano Galliani hem voorlegde. Vele liefhebbers prefereerden de rol waarin we Pato zagen onder leiding van Carlo Ancelotti. Onder de Italiaanse trainer bloeide de toen nog tiener helemaal open. Met zijn snelheid en geweldige techniek wist hij telkens weer vriend en vijand te verrassen.

Het seizoen 2008/09 was zonder twijfel het topjaar van Alexandre Pato, die in dit jaar met geweldige treffers uitpakte tegen ploegen als AS Roma, FC Zurich, Werder Bremen en meer. Het aanpassingsprobleem aan de Italiaanse speelstijl waar zoveel spelers het lastig mee hebben, vormde geen enkel probleem voor de jonge Braziliaan, die voor zijn lichte gestalte al werd afgeschreven in de Italiaanse competitie. Hij krijgt weliswaar vaak te doen met bikkelharde duels waar Pato als slachtoffer uitkomt, maar hij houdt zich erg sterk en heeft geen last van steeds terugkomende kwaaltjes en zware blessures.

Experts noemen hem nu al een groot speler van de toekomst en er worden nu al spelers gezien als 'de nieuwe Pato', alsof de twintiger al een legende is. Wat de toekomst ons en vooral hem zal brengen, valt natuurlijk af te wachten. Na alles wat hij op jonge leeftijd al heeft bereikt, kunnen we zijn toekomst nog altijd door een roze bril zien.

Als we op de feiten vooruitlopen kunnen we Pato natuurlijk zien als een topper in wording. Één ding is zeker: qua techniek en snelheid en gezien zijn leeftijd is hij één van de grootste talenten in de wereld. Zijn droom, de Gouden Bal winnen, zit er volgens mij zeker in.

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties