Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Algerije buigt achterstand om en gaat aan kop in poule des doods

Laatste update:

Algerije speelde een uitstekend WK in Brazilië en verloor in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup maar één keer en wordt dan ook gezien als een kanshebber op de titel. De Woestijnvossen speelden tegen Zuid-Afrika echter niet groots en hadden geluk dat zij niet na een kwart wedstrijd op achterstand kwamen. Aanvoerder Dean Furman pegelde de bal via de vingertoppen van Raïs M'Bolhi tegen de lat en de doelman moest even later ook in actie komen bij een schot van Sibusiso Vilakazi. Zuid-Afrika kreeg op slag van rust een derde grote mogelijkheid, maar Andile Jali schoot recht op M'Bolhi.

De Zuid-Afrikanen verdienden wel een doelpunt en vonden die, zes minuten na rust. Nadat Thuso Phala met een kopbal een enorme kans had laten liggen, tekende hij een minuut later wel voor de 0-1. De aanvaller van SuperSport United ontving de bal na een prachtige aanval van Zuid-Afrika op een paar meter afstand van het doel en kon beheerst afwerken. Tokelo Rantie had het duel even later op slot kunnen gooien, maar hij schoot een strafschop tegen de bovenkant van de lat. Na die misser werd Algerije wakker en wonder boven wonder ging men ook nog met de winst aan de haal in Mongomo.

Verdediger Thulani Hlatshwayo kopte de bal na een voorzet van Yacine Brahimi per ongeluk over zijn eigen doelman heen en tekende daarmee halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker: 1-1. Een paar minuten later werd het zelfs 2-1 voor Algerije, want Faouzi Ghoulam schoot na een mooie demarrage vanaf de linkerflank hard raak. Islam Slimani was even later verantwoordelijk voor de 3-1 en daardoor kon de zege Algerije niet meer ontgaan. Bij Zuid-Afrika viel Rivaldo Coetzee in de eerste helft uit met een knieblessure. De verdediger van Ajax Cape Town liep al twee keer stage bij het Nederlandse Ajax.

-
Denk jij dat Algerije de Afrika Cup wint?

Meer nieuws

Live meepraten in de Champions League: Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund
1
'Mislintat wil namens Borussia Dortmund voormalig Ajax-doelwit alsnog strikken'
5
FC Twente deelt nieuw contract uit: 'We zijn onder de indruk'
2
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
24
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
3
De Gelderlander weet waar nieuwe Vitesse-eigenaar mogelijk vandaan komt
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties