Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Algerije schrijft geschiedenis en overleeft WK-groepsfase

Laatste update:

Algerije verloor dit WK maar nipt van België en versloeg daarna Zuid-Korea, maar had het moeilijker tegen de Russen. Aleksandr Kokorin dompelde de enthousiaste Algerijnse fans al vroeg in rouw door fraai voor 0-1 te zorgen. Na een afgemeten voorzet van Dmitri Kombarov kopte hij uitstekend binnen en gaf hij Rusland een droomstart. Oleg Shatov ging later op avontuur uit en haalde uit, maar schoot net naast. Algerije liet zich niet onbetuigd: Igor Akinfeev moest ingrijpen op een poging van Djamel Mesbah en duwde een goede kopbal van Islam Slimani spectaculair weg onder zijn lat.

Een zege zou Rusland vrijwel zeker naar de achtste finales stuwen en daar vocht men ook voor. Heel vroeg in de tweede helft kreeg Aleksandr Samedov een dot van een kans om de wedstrijd misschien wel te beslissen. Eén op één met doelman Raïs M'Bolhi schoot hij de bal echter tegen diens lichaam op, waar afspelen op Shatov een veel verstandigere optie was geweest. Slimani strafte de gemiste kans niet veel later af, door een blunderende Akinfeev het nakijken te geven met een rake kopbal, na een vrije schop van Yacine Brahimi.

Bij die stand, en de tussenstand van dat moment bij Zuid-Korea tegen België, zou Algerije zeker zijn van een plek bij de laatste zestien: een unieke prestatie. Het moest echter op blijven passen voor de Russische tegenstoten, die heviger werden toen Capello besloot Alan Dzagoev erbij te zetten ten faveure van Shatov. De Italiaan bracht ook Aleksandr Kerzhakov nog in, de man die het enige Russische doelpunt van dit toernooi maakte. Hij wist het verschil echter eveneens niet te maken op de voor Rusland pijnlijke avond: Algerije bereikt de laatste zestien en treft daarin Duitsland op 30 juni.

-
Fabio Capello moet zijn conclusies trekken en opstappen bij Rusland

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
2
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
2
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
0
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
15
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties