Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Als het waar is wat ik hoor, zou ik me genaaid voelen'

Laatste update:

Swinkels stond jaren onder contract bij Willem II en speelt tegenwoordig bij het Belgische Lierse SK. "Als het waar is wat wordt gezegd, zou ik me genaaid voelen", zegt de verdediger. "Ik ben een jongen van de club. Je gaat toch niet over de rug van je club of van je ploeggenoten je werkgever duperen? Maar je gaat je wel dingen afvragen. Ben ik nou zo blind geweest dat ik er niets van gemerkt heb? Dat soort gedachten spoken nu door mijn hoofd. Ik heb en had geen enkele informatie over matchfixing en hoop dat de waarheid boven komt."

Ibrahim Kargbo, die tussen 2006 en 2010 uitkwam voor Willem II, zou medespelers geronseld hebben om de wedstrijden tegen Ajax (4-0 nederlaag) en Feyenoord (1-0) te laten lopen. Het is niet bekend welke spelers hieraan zouden hebben meegewerkt, maar de naam van de Braziliaan Leonardo Veloso wordt genoemd: hij kreeg tegen Ajax een rode kaart en werd tegen Feyenoord al na 26 minuten spelen gewisseld.

Willem II beraadt zich op eventuele eigen stappen. "We zijn op dit moment nog aan het bekijken of we wat gaan doen en of we wat kunnen doen", zegt een woordvoerster van de club tegen het Brabants Dagblad. "We zullen in ieder geval alle medewerking verlenen bij het onderzoek door de KNVB." Er zijn geen spelers meer bij Willem II die in de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord in het seizoen 2009/10 meededen. Het heeft wat dat betreft geen directe gevolgen.

Geloof jij dat er sprake is geweest van matchfixing?

Meer nieuws

'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
19
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
2
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
17
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
Driessen: 'Hij is interessant voor Ajax, maar een heel principieel mannetje'
3
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties