Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense

Laatste update:

Als een grote verrassing komt het bericht niet van Silva's terugkeer bij Fluminense. Afgelopen weken werd al bekend dat de mandekker zo goed als zeker zou terugkeren in zijn geboorteland. Vorige week nam Chelsea een voorschot op zijn vertrek middels een afscheidsinterview.

De 113-voudig Braziliaans international kwam in de zomer van 2020 naar Chelsea, nadat zijn contract afliep bij Paris Saint-Germain. In zijn debuutseizoen legden the Blues direct beslag op de Champions League.

Sinds twee seizoenen gaat het echter bergafwaarts met Chelsea, en Silva weet zich niet aan de malaise te onttrekken. Met de Braziliaan als vaste starter staat de ploeg van Mauricio Pochettino momenteel zevende in de Premier League.

Silva werd vorig seizoen nog verkozen tot Speler van het Jaar bij Chelsea. In totaal kwam hij tot 151 officiële optredens. Volgend seizoen draagt hij dus de clubkleuren van Fluminense, waar hij in de jeugd én tussen 2006 en 2008 voor uitkwam.

Dat de Braziliaan terug is in eigen land, wil men weten ook. "The monster is back", kopt Fluminense op de clubsite. De verdediger heeft een contract getekend voor twee seizoenen en gaat met rugnummer 3 spelen.

Verwacht wordt dat Silva over ongeveer een maand, wanneer zijn contract is afgelopen bij Chelsea, arriveert in Rio de Janeiro om zich bij zijn nieuwe teamgenoten te voegen. De verdediger kan pas vanaf 10 juli officiële wedstrijden spelen, wanneer de transfermarkt opengaat.

Silva doorliep met succes de jeugdopleiding van Fluminense, waar hij speelde van zijn elfde tot zijn achttiende. Na uitstapjes bij verschillende clubs, keerde hij tussen 2006 en 2008 terug bij de club voor zijn debuut in de hoofdmacht.

Gedurende die periode won hij de Copa do Brasil (2007) en hielp hij Fluminense naar de finale van de Copa Libertadores van 2008, die met 3-1 gewonnen werd van LDU Quito. Silva staat op 97 wedstrijden en 9 doelpunten voor Tricolor.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Rayo Vallecano
0
Live meepraten in LaLiga: Villarreal - Real Madrid
0
Kramer rookt sigaar en zingt bekend Feyenoord-liedje in kleedkamer van RKC
0
Kudus brengt spanning in titelstrijd terug met weergaloze omhaal tegen City
3
NEC-smaakmaker Tjaronn Chery is al medisch gekeurd bij nieuwe club
4
Ricky van Wolfswinkel krijgt direct na vraag verslaggeefster ESPN brok in keel
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties