Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Als ik de kans heb gehad om Oranje te halen, dan was dat toen'

Laatste update:

Het contract van de Heerlenaar is aflopende en het is nog onduidelijk of hij een nieuwe verbintenis krijgt voorgeschoteld. Brouwers wacht in spanning af: "We hebben al één gesprek gevoerd, maar de club weet nog niet of ze met me verder willen. Maar ze hebben ook niet gezegd sowieso niet verder met me te willen. Ik verwacht dat er de komende weken duidelijkheid komt. Het zou super zijn als ik mag blijven, want dat is waar ik op hoop", zegt Brouwers tegen Voetbalzone.

Borussia Mönchengladbach is de ex-speler van SC Paderborn en Roda JC Kerkrade nog niet gaan vervelen. Veel reden om te klagen heeft hij ook niet. Volle stadions, een prima salaris en Brouwers heeft niet hoeven verhuizen uit Voerendaal. Geef een lel gas en je bent binnen een uur in de Hennis-Weisweiler-Allee van het Borussia-Park. "Voor mijn familie is deze situatie ook lekker. Die kan blijven wonen waar die is opgegroeid. En als ik niet kan verlengen, dan ga ik dan wel verder kijken."

Een avontuur in Australië of Amerika sluit hij niet bij voorbaat uit: "Ik zou er voor openstaan, maar dat moet ik dan wel eerst met de familie bespreken. Want ik zou niet alleen naar die landen gaan, dan gaat de familie mee. Als we gaan, dan gaan we met z'n allen. Vorig seizoen ontving ik aanbiedingen uit de Verenigde Staten en die spraken mij aan, maar het was niet het goede tijdpunt voor een transfer. Maar als ik weg moet, sta ik er zeker voor open."

Als Brouwers vertrekt, dan vertrekt hij door de voordeur. De fans lopen immers weg met de nuttige waterdrager, die vanwege zijn sobere speelstijl door sporttijdschrift Kicker onlangs werd gebombardeerd tot Mr. Zuverlässig. Ofwel: Meneer Betrouwbaar. En ook bij de club en technische staf wordt hij gewaardeerd. "Als je Roel Brouwers 's nachts wakker maakt voor een wedstrijd, dan staat hij er", knipoogde sportief directeur Max Eberl vlak voor de winterstop in de Duitse media.

Toch geniet Brouwers in eigen land niet bijzonder veel bekendheid. Hij vertrok al op 23-jarige leeftijd naar Duitsland en in Mönchengladbach kan hij al niet meer rustig over straat. Maar in Nederland is hij tamelijk lang onopgemerkt gebleven. Hij kreeg bijvoorbeeld nooit een uitnodiging voor het Nederlands elftal en contact met bondscoaches is er ook niet geweest, vertelt Brouwers. "Als ik ooit de kans heb gehad om Oranje te halen, dan was dat voor het WK van 2010."

"Ik heb toen een superseizoen gedraaid. Ik speelde bijna alle wedstrijden en scoorde acht keer. Maar dat is nu verleden tijd. Waarschijnlijk zal ik nu niet meer worden opgeroepen. Dat is op het moment ook wel begrijpelijk, omdat ik in de eerste maanden van dit seizoen voornamelijk op de tribune heb gezeten. Dat was een moeilijke periode en ik had er ook niet op gerekend dat ik de eerste acht, negen wedstrijden niet bij de selectie zou zitten. Dat was een flinke tik. Na de winterpauze speel ik gelukkig mijn wedstrijden weer."

Tegen Hannover 96 moet Brouwers komende zondag echter genoegen nemen met een plek op de reservebank, want aanvoerder Martin Stranzl en vicecaptain Tony Jantschke krijgen vermoedelijk de voorkeur. Als de fans de opstelling zouden mogen bepalen, zou Brouwers allicht in de basis staan. "Ik weet dat ze het mij gunnen om hier te spelen. Maar als de club wil verjongen, zullen ze dat ook wel snappen", aldus Brouwers. "Als ik straks terugkijk op mijn carrière, denk ik dat ik tevreden kan zijn met wat ik allemaal heb bereikt."

Had Roel Brouwers in jouw ogen een uitnodiging voor Oranje moeten krijgen?

Meer nieuws

Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
6
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties