Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Als jonkie bij Oranje kon ik me optrekken aan De Boer, Cocu, Davids, Stam'

Laatste update:

"Dan gaat het om de keuzes die er worden gemaakt. Kwaliteit zit niet alleen in goed kunnen voetballen. Mentale kracht, ervaring en persoonlijkheid zijn óók belangrijke kwaliteiten", stelt De Jong, die zich afgelopen maand aan 1.FSV Mainz 05 verbond. "Er is te veel druk gelegd op jongens die de verantwoordelijkheid nog niet aankonden. Dat kun je die gasten niet aanrekenen. Ze hebben zichtbaar talent en goede wil. Maar je moet een balans tussen talent en routine zien aan te brengen in een ploeg."

"Dáár is de plank misgeslagen bij Oranje. Je moet jonge talenten een gespreid bedje bieden", vervolgt de middenvelder, die stelt dat ervaren spelers als Arjen Robben, Wesley Sneijder, Robin van Persie, Dirk Kuyt en hijzelf het Nederlands elftal op sleeptouw namen tijdens het WK 2014. Doordat de oudere spelers de verantwoordelijkheid op zich namen, werd er volgens De Jong een veilig gevoel gecreëerd voor de minder ervaren spelers. "Die balans is na het WK zoekgeraakt."

De Jong is van mening dat er na het WK van 2014 te snel een verjonging is doorgevoerd bij Oranje. De middenvelder vindt dat ervaren internationals zo lang mogelijk bij de selectie moeten blijven, ook al spelen ze niet. "Spelers met veel internationale ervaring stuwen het trainingsniveau omhoog. Bovendien kunnen jonge gasten zich aan routiniers optrekken. Als jonkie bij Oranje kon ik me destijds optrekken aan Frank de Boer, Cocu, Davids, Stam, dat soort mannen", aldus De Jong, die benadrukt dat hij nog niet bedankt heeft als international. "Als ik naar Oranje zit te kijken, spring ik het liefst door de televisie. Het veld op."

Ben jij het met Nigel de Jong eens?

Meer nieuws

Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
0
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
4
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties