Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Als jullie Cruijff en Bergkamp konden opleiden, dan moet dat weer kunnen'

Laatste update:

"Bergkamp, Overmars, Kluivert, de broertjes De Boer, Cocu, Reiziger, Bogarde: de individuele klasse waarover Nederland beschikte was ongekend", begint Petit lovend over het Nederlandse voetbal in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "En dat met een doelman als Edwin van der Sar onder de lat. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat die generatie nooit een prijs gewonnen heeft."

Intussen is het voetbal in Nederland afgezakt en dat ziet ook Petit. Toch is hij ervan overtuigd dat de glorietijden terug zullen keren. "Vergeet niet dat wij met Frankrijk eenzelfde periode hebben doorgemaakt. Zo gaat het altijd in het voetbal. Na een piek volgt een dal." Volgens de Fransman is het echter wel belangrijk dat Nederland zich aan haar eigen waarden houdt.

"Het belangrijkste voor die omslag is dat jullie trouw blijven aan hetgeen Nederland in het verleden groot heeft gemaakt. Aanvallend voetbal, in de geest van Johan Cruijff. Prachtig voetbal in combinatie met een ijzersterke mentaliteit: daar staat Nederland in mijn ogen voor. Als jullie eerder spelers als Cruijff en Bergkamp konden opleiden, dan moet dat in de toekomst ook kunnen."

Petit zag Ajax een begin maken met een finaleplaats in de Europa League. Davy Klaassen was daarin voor hem de uitblinker. De Fransman denkt dan ook dat Everton een goede slag heeft geslagen. "En Ajax heeft afgelopen seizoen als team laten zien dat Nederland wel degelijk een rooskleurige toekomst wacht. Dat hebben wij Fransen tegen Lyon met eigen ogen kunnen zien. Om stappen te zetten als land heb je clubprestaties nodig. Wat Ajax heeft gepresteerd, is daarom een positief signaal."

Ben jij het eens met Emmanuel Petit?

Meer nieuws

PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
2
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
5
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
27
Primeur in Duitsland: eerste vrouwelijke hoofdcoach in profcompetitie mannen
19
Vinícius spreekt na magische CL-avond bewondering uit voor tegenstander
11

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties