Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Amin Younes maakt gehakt van voetbalwereld: 'We worden dom gehouden'

Laatste update:

"Wij voetballers worden geholpen om dom te blijven", vindt de Duitser, die tussen 2015 en 2018 voor Ajax speelde. "Bijna alles wordt ons uit handen genomen. Daardoor kijk je als voetballer nauwelijks meer om je heen. Iedere speler kan zelf zijn schoenen poetsen, maar naar de financiën kijken ze niet om. Je zou jonge spelers niet alleen op basis van hun talenten als een citroen uitknijpen, maar ze op meer gebieden moeten helpen. Op fysiek, menselijk en financieel vlak."

Younes pleit voor een soort pensioenregeling voor jonge voetballers. "Er zou kunnen worden geïntroduceerd dat je als jonge speler tot een bepaalde leeftijd maar een deel van je salaris krijgt uitbetaald en de club de rest op een andere rekening stort waar de speler pas na zijn carrière toegang toe heeft. Ik ken genoeg spelers die maar één of twee jaar professioneel zijn en dan alles uitgeven, die kregen het daarna moeilijk."

Om zich heen ziet Younes voetballers die niet verstandig met geld omgaan. "Wij voetballers verdienen heel veel geld, maar toch zijn er spelers die na hun carrière niks meer hebben. Ik ken spelers die vijf auto's hebben. Ikzelf had mijn vader en ook jeugdcoach Horst Hrubesch van de Duitse voetbalbond, die ons als jonge spelers vroeg: 'Waarom heb je meerdere auto's nodig? Je kunt toch maar in één auto rijden.' Maar je bent jong en verdient zoveel geld. Als niemand je uitlegt dat het onzin is, dan koop je vijf auto's, gewoon omdat het kan."

Meer nieuws

Verweij verwacht snelle deal voor Ajax: 'Zijn salaris vormt geen obstakel'
0
Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Liveblog huldiging PSV: Philips Stadion ontploft wanneer De Jong schaal toont
11
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties