Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amnesty trekt aan de bel over Qatar: land voert act op over mensenrechten

Laatste update:

De mensenrechtensituatie in Qatar wordt maandag besproken in de Bundestag, het Duitse parlement. Amnesty zal daarbij aanwezig zijn en een statement presenteren dat in handen is van nieuwssite RND. In het statement worden zorgen geuit over wat er allemaal veranderd had móéten worden, maar waarvan niets terecht is gekomen. Zo worden paspoorten van arbeidsmigranten nog steeds ingenomen, minimumlonen niet gemonitord, pauzes en vrije dagen genegeerd, lonen laat of helemaal niet uitbetaald en wettelijke beschermingseisen tegen de hitte verwaarloosd.

Volgens Amnesty heerst er grote weerstand binnen het Qatarese bedrijfsleven over de hervormingen. "Er zijn zorgen over het verlies van invloed en winstkansen", luidt de analyse van de organisatie. De overheid van het Midden-Oosterse land zou bij schendingen van het arbeidsrecht nauwelijks ingrijpen, waardoor er nog altijd een erbarmelijke situatie bestaat in het land. Wel voegt Amnesty toe dat de omstandigheden van arbeiders die direct op bouwterreinen voor het WK werken wel degelijk verbeterd is. Dat deel bedraagt naar verluidt echter maar twee procent van het totale aantal arbeidsmigranten in het land.

Amnesty roept de FIFA daarom op om een helder sanctieprogramma op te stellen voor het schenden van mensenrechten. "Zo'n compensatiemechanisme zou een echte game changer kunnen zijn", is de overtuiging. Naast de arbeidsrechtelijke situatie blijven ook (onder andere) vrouwenrechten en rechten van de LGBTIQ+-community een groot discussiepunt. De FIFA verscheurde half mei al contracten met een aantal Qatarese hotels die weigerden om koppels van hetzelfde geslacht te ontvangen. Het is strafbaar in Qatar om in het openbaar te laten zien op iemand van dezelfde sekse te vallen.

Meer nieuws

Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
3
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties