Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Amrabat en Aboukhlal halen opgelucht adem na gewelddadige coup d'état

Laatste update:

Aanvankelijk mochten de spelers hun hotel niet verlaten. "Toen ik zondagochtend wakker werd, kwam Adel Taarabt van Benfica naar mijn kamer. Hij vroeg me of ik ook schoten had gehoord", blikt Sofyan Amrabat terug in gesprek met De Telegraaf. "Aanvankelijk moest ik lachen en zei ik dat het vast vuurwerk was geweest. Dat wordt in de nacht voor wedstrijden weleens vaker bij spelershotels afgestoken. Maar op internet zagen we dat het menens was." Echt onveilig heeft Amrabat zich nooit gevoeld, maar de situatie was precair. "Het is heel raar als je vuurgevechten hoort, gevolgd door stiltes en weer nieuwe schoten."

De luchthaven was op 45 minuten rijden van het spelershotel, maar de militairen die de macht overnamen riepen iedereen op om binnen te blijven. De weg naar de luchthaven was afgesloten. De koning van Marokko heeft echter werk verzet om de spelers terug te halen, vertelt aanvaller Zakaria Aboukhlal op de website van zijn club AZ. "Dat was nog niet makkelijk, want alle vliegvelden waren al dicht. Gelukkig was het vliegtuig waarmee we gekomen waren nog in het land. Via de achterdeur van het hotel moesten we toen snel weg en met de bus naar de airport."

"Er reden militairen voor ons en de gordijnen moesten dicht blijven", vervolgt Aboukhlal. "Onderweg stonden veel mensen te vieren dat de president was opgepakt. Er werd geschreeuwd en tegen de bus geschopt. Op een gegeven moment stonden we stil in dat hele gebeuren. Dan schrikt iedereen. We wisten niet of de mensen blij of boos waren. Gelukkig voor ons waren ze blij. Toen we daar doorheen waren, kregen we het voor elkaar om terug te komen."

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties