Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Amsterdam blijft EK-speelstad: Oranje behoudt thuisvoordeel

Laatste update:

"Ik ben blij met de bevestiging van de status van speelstad voor Amsterdam", reageert De Jong woensdag. "Er was bij mij nooit enige twijfel over, maar zoiets moest wel opnieuw netjes geregeld worden met de nationale overheid, de gemeente Amsterdam, Schiphol en de Johan Cruijff ArenA. Dat is nu gebeurd. Ik ben daar alle betrokkenen zeer dankbaar voor."

Naast de KNVB gaat ook de Johan Cruijff ArenA akkoord met de vier wedstrijden in Amsterdam volgend jaar zomer. "Voor de Johan Cruijff ArenA is het fantastisch EURO 2020 ook in 2021 in ons stadion te mogen ontvangen", reageert algemeen directeur Henk Markerink opgetogen. "Een mooi vooruitzicht dat vooral in deze onzekere tijden zeer welkom is. In 2021 bestaat de ArenA 25 jaar. Het EK in 2021 wordt zo een prominent onderdeel van ons jubileumprogramma."

Doordat het EK is uitgesteld vanwege de coronacrisis was het niet zeker of Amsterdam in 2021 speelstad kon blijven. Alle betrokken partijen hebben nu groen licht gegeven, waardoor Nederland de drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA kan spelen. De openingswedstrijd van het EK wordt gespeeld op 11 juni en de finale op Wembley staat op 11 juli op het programma. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is in de groepsfase ingedeeld met Oostenrijk en Oekraïne. Vanuit de play-offs komt daar nog een tegenstander bij.

Het EK wordt vanwege het zestigjarig bestaan afgewerkt in verschillende landen. Naar verwachting blijven alle speelsteden behouden voor het uitgestelde toernooi. Behalve Amsterdam wordt ook gevoetbald in Londen, Sint-Petersburg, München, Rome, Bakoe, Dublin, Kopenhagen, Boekarest, Boedapest, Glasgow en Bilbao. Vorige maand liet UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin weten dat drie speelsteden nog problemen hadden met de uitgestelde wedstrijden, maar hij sprak de verwachting uit dat er een oplossing zou komen.

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
30
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
149
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
351
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties