Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Anarchie op De Toekomst: jeugdspelers van Ajax zitten aan ballonnetjes'

Laatste update:

Ouaali heeft de directie van Ajax laten weten zijn contract, dat op 30 juni 2023 afloopt, niet te willen verlengen, zo luidt de officiële lezing. Verweij denkt echter dat het anders zit. "Ajax werd vorig seizoen met geen enkel jeugdteam kampioen. Dat is volgens mij in de historie van Ajax nog nooit gebeurd. Dan raakt iedereen opeens helemaal in paniek, met Maurits Hendriks (Chief Sports Officer bij Ajax, red.) voorop. Ik denk dat Ouaali is geadviseerd om na elf jaar de eer aan zichzelf te houden."

Het werd de hoofd jeugdopleiding volgens de journalist niet makkelijk gemaakt binnen zijn eigen club. "Waar Ouaali mee te maken had bij Ajax was verkeerde zuinigheid. Ajax luistert niet naar het stokpaardje van Bert van Marwijk, namelijk dat je de jeugdtrainer het best moet belonen van iedereen. Bij Ajax verdient een gemiddelde jeugdtrainer 30, 40 of 50 duizend euro per jaar. Dan kun je zeggen: dat is veel geld, maar dat zijn niet de bedragen waardoor oud-voetballers zich in deze tijd geroepen voelen om in de jeugdopleiding te stappen. Er zitten nu allerlei datajongens, jongens die net hun trainersdiploma hebben gehaald bij de KNVB en die wél heel graag bij Ajax willen werken. Je ziet het resultaat. Dus aan al die datajongens: gefeliciteerd", klinkt het cynisch.

Verweij vindt dat Ajax moet ingrijpen. "Het is in elk geval verstandig om iemand aan te stellen als hoofd jeugdopleiding die met harde hand regeert, want als je de verhalen hoort over wat er allemaal gebeurt in die jeugdopleiding... Spelers zitten gewoon aan de ballonnetjes. In sommige opzichten is er totale anarchie. Ajax heeft een type-Van Gaal, een type-Co Adriaanse nodig, iemand die met de harde hand regeert."

Valentijn Driessen oppert in de podcast de naam van Vink, die als middenvelder 108 keer uitkwam voor Ajax. "Die vindt het tv-werk dat hij nu doet heel erg leuk, maar ik denk dat hij best over te halen is als je met een hele goede aanbieding komt." Verweij is het met zijn collega eens. "Ik denk ook dat het een hele goede kandidaat zou zijn." Verweij adviseert Ajax verder ook om na te denken over een mogelijke rol voor Frank en Ronald de Boer in de jeugdopleiding.

Meer nieuws

Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: 'Mij zien ze daar niet meer'
6
'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
15
Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
8
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
12
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties