Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ander Herrera en Gabi opnieuw verdachten in omvangrijke matchfixingzaak

Laatste update:

Op de slotdag van het seizoen 2010/11 wist Zaragoza degradatie uit de hoogste Spaanse afdeling te voorkomen, door met 1-2 van Levante te winnen. Gabi, die later aanvoerder van Atlético Madrid werd en inmiddels voor Al-Sadd in Qatar speelt, maakte beide doelpunten. Hij en Herrera, destijds ploeggenoot van Gabi, behoren tot de 42 verdachten die volgens Spaanse justitie betrokken zouden zijn bij matchfixing.

Justitie verdenkt Zaragoza ervan dat de club in 2011 965.000 euro op de rekening heeft gestort van verschillende van zijn spelers en directieleden. Zij zouden op hun beurt het geld in contanten moeten verdelen onder de spelers van Levante, die in ruil daarvoor de wedstrijd tegen Zaragoza zouden laten lopen.

Volgens een gerechtelijk document was er na de verdachte wedstrijd een opvallend patroon te zien onder de Levante-spelers. Hun uitgaven zouden op papier aanzienlijk gedaald zijn, zonder dat ze daar een 'redelijke verklaring' voor konden geven. Voor justitie een indicatie dat de voetballers mogelijk over grote sommen contant geld beschikten.

De zaak diende eerder in 2017 en werd toen door een onderzoeksrechter gesloten. Door een hoger beroep van het bureau voor corruptiebestrijding in Spanje wordt de verdachte wedstrijd nu opnieuw tegen het licht gehouden. De gerechtelijke uitspraak wordt verwacht op 30 september.

Meer nieuws

Feyenoord doet eerste bod op Brian Priske, maar krijgt resoluut 'nee' te horen
0
Feyenoord lijkt Ajax-talent op te pikken: 'Een van de beste in zijn lichting'
2
Koeman geeft heldere, tactische reden om CL-finalist Maatsen niet te selecteren
48
Voormalig FC Twente-spits maakt voor 16 miljoen overstap naar Premier League
1
Nieuw onderzoek toont schokkend aantal spelers dat verslaafd is aan snus
7
'PSV komt in de zoektocht naar centrale verdediger uit bij Stefan de Vrij'
40

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties