Anderlecht poetst goal Eriksen weg; El Shaarawy officieel van AS Monaco

Anderlecht - Tottenham Hotspur 2-1
Tottenham kende een droomstart, want Christian Eriksen maakte na vier minuten al zijn eerste treffer in Europees verband sinds maart 2014. Kara trapte ongelukkig tegen het hoofd van Leander Dendoncker en Eriksen kon van die situatie profiteren: 0-1. Erik Lamela vergat er even later 0-2 van te maken en die misser kwam the Spurs duur te staan, want bij een hoekschop scoorde Guillaume Gillet na een klein kwartier de gelijkmaker. Anderlecht kreeg meer grip op het duel en was via Stefano Okaka tweemaal dicht bij de 2-1, maar doordat de aanvaller miste en Tottenham de counters evenmin goed uitspeelde, bleef het bij de rust 1-1 in het Constant Vanden Stockstadion.

Mauricio Pochettino greep na een uur in en verving Clinton N'Jie door Harry Kane. De invaller liet zich tien minuten later voor het vijandelijke doel zien, maar vond Silvio Proto op zijn weg. Een kwartier voor tijd was het zowaar aan de andere kant raak: Ivan Obradovic opende mooi op Frank Acheampong, die Okaka bediende en de Italiaan tikte vervolgens de 2-1 voorbij Hugo Lloris. Via Dendoncker, Youri Tielemans en Dennis Praet had Paars-Wit uit kunnen lopen naar een ruimere zege, maar het bleef bij 2-1 en daar was men in Brussel uiteraard ook al erg tevreden over.

AS Monaco - FK Qarabag 1-0
Monaco domineerde het balbezit in de eerste helft, maar had moeite om tegen het georganiseerd spelende Qarabag tot kansen te komen. Stephan El Shaarawy toonde de meeste dreiging: hij schoot van dichtbij over en kon na een voorzet van Bernardo Silva niet gericht koppen. Het team van Leonardo Jardim kwam halverwege de tweede helft met de schrik vrij toen Danijel Subasic Gara Garayev en Chumbinho van scoren afhield en een paar minuten later schoof Lacina Traoré de bal na een passje van El Shaarawy in de verre hoek: 1-0. El Shaarawy speelde overigens zijn vijftiende officiële wedstrijd voor Monaco en is nu officieel speler van les Rouges et Blanc. Hij werd tot donderdag gehuurd van AC Milan.

Lokomotiv Moskou - Besiktas 1-1
De supporters in het Lokomotiv Stadion zagen voor rust geen doelpunten, maar Besiktas had er op zijn minst één verdiend. De Turken zochten de aanval en werden een paar keer gevaarlijk: Gökhan Töre schreeuwde om een strafschop na een tackle van Vitaly Denisov, een schot van Oguzhan Özyakup werd geblokt en Mario Gómez was ook twee keer dicht bij een treffer. Lokomotiv speelde mat, maar kwam na 54 minuten wel op een 1-0 voorsprong. De bal bleef na een schot van Oumar Niasse liggen voor de voeten van Maicon, die met zijn linker van dichtbij doeltreffend uithaalde. Besiktas kwam zich via een knappe goal van Gómez echter terug en hoopte na de rode kaart van Vedran Corluka door te kunnen drukken, maar er zou geen derde doelpunt meer vallen in Cherkizovo.