Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Lewandowski wint Ballon d'Or mogelijk alsnog door onderzoek naar winst Messi'

Laatste update:

Lewandowski was in 2020 de absolute topfavoriet om de Ballon d'Or te winnen. De Poolse spits veroverde dat jaar de treble met Bayern München en was in 47 wedstrijden over alle competities goed voor liefst 55 treffers. France Football zette echter een streep door de Ballon d'Or-ceremonie dat jaar, vanwege de coronapandemie.

Sport weet dat France Football nu overweegt om Lewandowski alsnog de Ballon d'or van 2020 te schenken aan Lewandowski, al bestaat daar nog geen zekerheid over. Eén van de redenen dat France Football overweegt tot dat historische besluit te komen, is het onderzoek dat een paar maanden geleden werd geopend in Frankrijk naar de Ballon d'or van 2021, gewonnen door Lionel Messi.

Paris Saint-Germain, waar Messi in 2021 voor speelde, zou namelijk druk hebben uitgeoefend op France Football om Messi de prijs te laten winnen. Bij de Ballon d'or-verkiezing in 2021 eindigde Lewandowski als tweede, ondanks dat de Pool dat jaar beduidend trefzekerder was dan de Argentijn (64 om 41 goals). Messi kreeg 33 punten meer van de jury (613 om 580). France Football maakt zich door het onderzoek zorgen om imagoschade, wat een belangrijke reden zou zijn om Lewandowski alsnog de Ballon d'Or van 2020 te overhandigen.

Eind april liet Lewandowski zich tegenover Sport BILD nog uit over de veelbesproken Ballon d'Or van 2020. De Pool, die tegenwoordig onder contract staat bij FC Barcelona, vertelde tegenover de Duitse sportkrant dat hij er geen probleem mee zou hebben om de prijs vier jaar later alsnog overhandigd te krijgen. "Natuurlijk zou ik de Ballon d'Or op een dag willen winnen. Voor mijn gevoel was het in 2020 en 2021 mijn beurt."

"Er gaan geruchten dat ik de prijs van 2020 alsnog overhandigd krijg. Dat was een exceptioneel jaar voor mij, ik haalde mijn hoogste niveau en we wonnen alles." Lewandowski won in 2020 de landstitel, DFB-Pokal en Champions League met Bayern. "Als ik de Ballon d'or van 2020 vier jaar later ontvang, zou ik me niet beledigd voelen. Het zou een grote eer zijn om de prijs in ontvangst te nemen."

Nadat de uitslag van de uitverkiezing in 2021 bekend werd gemaakt, maakten de nodige voetbalprominenten hun onbegrip kenbaar. "Ik begrijp de wereld niet meer na deze verkiezing. Met alle respect voor Messi en de andere genomineerden, maar de enige die de prijs verdient, is Lewandowski", foeterde Bayern-icoon Lothar Matthäus.

Ook Iker Casillas begreep er weinig van. "Ik vind het steeds moeilijker om voetbalprijzen geloofwaardig te vinden. Voor mij is Messi één van de vijf beste spelers in de geschiedenis, maar je moet wel weten hoe je kunt bepalen wie de meest opvallende spelers zijn na een seizoen."

De Ballon d'or wordt sinds 1954 uitgereikt en 2020 was het enige jaar waarin er geen winnaar werd uitgeroepen. Het mogelijk alsnog uitreiken van de prijs zou dan ook een historisch besluit zijn van France Football.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Bas Nijhuis onthult exacte woorden die Ronald Koeman zo boos maakten
3
Erik ten Hag op de schopstoel: dit bepaalt zijn toekomst bij Manchester United
2
Vermoedelijke XI Olympiacos en Fiorentina: Grieken azen op 1ste Europese prijs
6
'Of ik deze zomer bij Feyenoord blijf? Dat weet je nooit, hè. Dat is voetbal'
19
Kwakman resoluut: 'Zij zijn schuldig aan deze grote nederlaag van Excelsior'
10
VZ Kort: Jude Bellingham en Lamine Yamal vallen in Spanje in de prijzen
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties