Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Anita, Maher, Lens en Siem de Jong vallen af bij Nederlands elftal

Laatste update:

Op 7 mei maakte Van Marwijk de 36 namen bekend die hij uitnodigde voor een tweedaagse trainingsstage in Hoenderloo. De belangrijkste namen die toen geen kans kregen waren die van Bas Dost (sc Heerenveen), Ricky van Wolfswinkel (Sporting Portugal), Jordy Clasie (Feyenoord), Kenneth Vermeer en Derk Boerrigter (beiden Ajax). Later maakte Van Marwijk duidelijk dat Vermeer 'sowieso' zijn vierde keuze zou zijn en erbij zou komen, wanneer een andere doelman af moest afhaken.

Acht dagen na het bekendmaken van de selectie voor de trainingsstage voerde Van Marwijk de eerste schifting door bij het Nederlands elftal. Urby Emanuelson was toen de opvallendste speler die te horen kreeg dat hij niet mee mocht: ook voor Hedwiges Maduro en Georginio Wijnaldum zat het er bij Oranje vanaf dat moment op. Daarnaast, maar daar hield iedereen rekening mee, kregen Jasper Cillessen, Alexander Büttner, Ola John, Erwin Mulder, Nick Viergever en Stefan de Vrij het slechte nieuws te horen van de coach.

Nu voegen zich Anita, Maher, Lens en De Jong bij de afgevallenen. Door het weglaten van Anita ziet het ernaar uit dat de achttienjarige Willems en de 28-jarige Schaars samen moeten uitvechten wie gedurende het EK de vaste linksback wordt van Oranje. Dat Maher de laatste schifting niet heeft overleefd, betekent dat hij zich kan gaan focussen op het volgende grote toernooi: het WK 2014. De jonge AZ-middenvelder kreeg veel superlatieven toegeworpen, maar moet desondanks passen voor de EK-eindronde.

Lens en De Jong waren aanvallende troeven die Van Marwijk nu besluit niet uit te spelen. De viervoudig en enkelvoudig international hebben veel concurrenten op hun posities, die over meer ervaring beschikken en al meer toernooien meemaakten met Oranje. Internationals die niet helemaal zeker leken van een plek in de EK-selectie, zoals Wilfred Bouma, Ron Vlaar en Luuk de Jong mogen zich nu verheugen op het toernooi.

De volledige EK-selectie:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Málaga), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (Sporting Portugal), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (Liverpool), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Bayern München).

Kun jij je vinden in de keuze voor de vier afvallers?

Meer nieuws

Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
1
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Voormalig Eredivisie-spits en bekerfinalist moet vertrekken bij Chelsea
9
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
22
Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties