Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Anti-Joodse leuzen tijdens sfeeractie vallen bijzonder slecht bij Vitesse

Laatste update:

De leuzen tijdens de sfeeractie in Arnhem vallen bijzonder slecht bij onder meer algemeen directeur Pascal van Wijk, die wel benadrukt wil hebben dat de meeste fans wél goed gedrag vertoonden. "Het spandoek, de fakkels en de steun richting de staf en spelers is ronduit geweldig. De hele stad en regio kijkt uit naar zondag 18 april. De saamhorigheid in de regio neemt ongekende vormen aan. Iedereen is er klaar voor en heeft er zin in." Van Wijk hekelt echter het feit dat enkele Vitesse-supporters het nodig vonden om kwetsende spreekkoren aan te heffen.

"Het is ronduit triest dat een klein gedeelte zich niet wist te gedragen. Hier nemen wij nadrukkelijk afstand van. En niet alleen wij als club. Ook het overgrote merendeel van de supporters die zich woensdagavond van hun beste kant hebben laten zien, sluiten zich hier volledig bij aan. Zij hebben openlijk en recht vanuit hun supportershart het wangedrag van de enkelingen veroordeeld", zo besluit de teleurgestelde Van Wijk. De Vitesse-leiding richt zich vanaf nu volledig op de ontmoeting met Ajax in De Kuip. "Met het credo 'Voor onze club en voor onze stad' gaan we er alles aan doen om, op jacht naar de tweede prijs uit de clubhistorie, alle Vitessenaren trots te maken", zo valt te lezen in de verklaring.

Naast Vitesse neemt ook de supportersvereniging van de bekerfinalist uit Arnhem openlijk afstand van de haatzaaiende teksten van woensdagavond. "Wij distantiëren ons openlijk van dit gedrag. Hoewel wij als organisatoren de regie geen enkel moment kwijt zijn geraakt, hebben wij niet kunnen voorkomen dat er op een moment een opruiende tekst werd gescandeerd. De personen die dit scandeerden zijn direct aangesproken en dit heeft dan ook niet meer dan luttele seconden geduurd", aldus het statement op de Facebookpagina van de supportersgroepering.

De politie in Arnhem roept getuigen van het voorval op de John Frontbrug op zich zo snel mogelijk te melden. "Het bestrijden van discriminatie heeft een hoge prioriteit. Daarom gaan we deze zaak verder onderzoeken. We zijn daarbij wel afhankelijk van informatie die we van het publiek ontvangen", zo klinkt het donderdag in een korte reactie aan Omroep Gelderland.

-

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties