Como keert na 21 jaar terug in Serie A; Jay Idzes naar play-offs met Venezia

Como - Consenza Calcio 1-1

Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong: Aldo Florenzi kopte een voorzet terug, Gennaro Tutino schoot de 0-1 binnen. Como moest derhalve aan de bak om de tweede plek te behouden, en dat lukte. Na een overtreding op Patrick Cutrone benutte Simone Verdi de toegekende penalty: 1-1. Meer had Como niet nodig, omdat Venezia (ook) niet wist te winnen. Promotie was derhalve een feit.

Spezia - Venezia 2-1

Jay Idzes, die in de basis stond bij Venezia, zette de bezoekers na ruim een kwartier op een 0-1 voorsprong. De verdediger kopte binnen uit een hoekschop. In de tweede helft ging het echter mis voor Venezia. Spezia, waar Jeroen Zoet onder de lat stond, scoorde via Francesco Pio Esposito (schot in de bovenhoek) en Arkadiusz Reca (gleed een voorzet binnen): 2-1. Daardoor moet Venezia, dat in de blessuretijd ook nog rood kreeg, promotie zien veilig te stellen via de play-offs. Spezia is juist zeker van handhaving in de Serie B.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!