Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arbiter stopt na 44 duels in Eredivisie en 169 in Keuken Kampioen Divisie

Laatste update:

Bax is al elf jaar werkzaam als fysiotherapeut en zit inmiddels in zijn eerste jaar van de opleiding tot osteopaat. Hij gaat zich nu volledig richten op zijn maatschappelijke carrière. "Vorig jaar juni ben ik met die studie begonnen en ik had in januari 2020 al bij de KNVB aangegeven dat dit mijn laatste seizoen zou zijn. En als de combinatie al te zwaar zou worden, was ik eerder gestopt. Maar door corona lag ook de studie stil, waardoor ik als scheidsrechter kon doorgaan."

Bax floot in totaal 234 wedstrijden in het betaald voetbal in Nederland, waarvan 168 (na vanavond 169) in de Keuken Kampioen Divisie, 44 in de Eredivisie, 18 in de TOTO KNVB Beker en 4 in de play-offs om promotie/degradatie. Tegenover RTV Rijnmond zegt hij nu de leeftijd te hebben om een keuze te maken over zijn toekomst. Hij kan zijn studie niet meer met zijn werk combineren. "Ik heb altijd voor 100 procent op voetbal gefocust. Dan kan ik niet op 70 of 80 procent de wedstrijden gaan fluiten. Dat is niet eerlijk naar mezelf toe, maar ook niet naar de spelers en de clubs."

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Bax dat hij niet van plan is om wedstrijden op een lager niveau te gaan leiden. "Zeg nooit nooit, maar in principe stop ik helemaal met fluiten. Ik ben wel gevraagd om door te gaan als coach van jongens uit het talententraject. Dat doe ik nu een jaar. Op die manier blijf ik toch een beetje betrokken bij het scheidsrechterswereldje. Maar op een andere manier, waarbij ik zelf mijn tijd veel beter kan indelen.'"

Meer nieuws

Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
0
Barça-aankoop is zwaar ontevreden over trainer Xavi en hint op zomers vertrek
4
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
12
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kenneth Perez is niet tevreden over smaakmaker ondanks 14 assists dit seizoen
14
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties