Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arbiter WK-finale is klaar met kritiek en toont screenshot met bewijs

Laatste update:

Frankrijk maakte een 2-0 achterstand via een ontketende Kylian Mbappé binnen twee minuten volledig goed en sleepte er een verlenging uit. In de 108ste minuut schoot Messi 'zijn' Argentinië weer op voorsprong, maar die treffer had volgens verschillende media niet mogen tellen. Op het moment dat de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar op doel schoot, stonden er namelijk meerdere Argentijnse wisselspelers in het veld. Volgens de regels van de IFAB, de internationale spelregelcommissie, had het doelpunt daardoor moeten worden afgekeurd.

Verschillende Franse media haalden die spelregel aan, maar daar ligt Marciniak niet wakker van. De arbiter, die tijdens een persconferentie in Polen terugblikt op de finale, geeft namelijk aan dat de Franse wisselspelers exact hetzelfde deden voordat Mbappé de 3-3 maakte vanaf elf meter. Ook bij de grote kans van Randal Kolo Muani, die in de laatste minuut van de verlenging op de voet van Emiliano Martínez stuitte, renden er wisselspelers van Frankrijk de zijlijn over.

Marciniak laat tijdens de persconferentie een screenshot op zijn telefoon zien. "De Fransen hebben niets gezegd over deze foto", verwijst de Pool naar een moment kort voor de 3-3 van Mbappé. "Je kunt zien dat er zeven Fransen op het veld stonden voordat Mbappé de gelijkmaker binnenschoot." Marciniak heeft daarnaast geen spijt van zijn beslissing om de tweede treffer van Messi goed te keuren. "Het spel werd er namelijk niet door beïnvloed."

"Hoeveel impact hadden de spelers die het veld op kwamen? Het is een kwestie van zoeken naar kleine dingen, dit is geen serieuze bezigheid." In tegenstelling tot de Franse media waren de spelers en staf van les Bleus wel tevreden over het optreden van de arbitrage, zo zegt Marciniak. "Ze bedankten me na het duel en waren tevreden over onze wedstrijd. Ik praatte een beetje met Hugo Lloris en Olivier Giroud, Mbappé gaf me zelfs een knuffel!"

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Rayo Vallecano
7
Live meepraten in LaLiga: Villarreal - Real Madrid
0
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
19
Kramer rookt sigaar en zingt bekend Feyenoord-liedje in kleedkamer van RKC
0
Kudus brengt spanning in titelstrijd terug met weergaloze omhaal tegen City
11
NEC-smaakmaker Tjaronn Chery is al medisch gekeurd bij nieuwe club
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties