Argentinië, Costa Rica en VS melden zich ook op WK

Paraguay - Argentinië 2-5
Argentinië lag vrijwel de gehele kwalificatiecyclus aan kop en bewees tegen Paraguay weer dat het echt de sterkste van allemaal was. In de elfde minuut werd Sergio Agüero getorpedeerd door doelman Roberto Fernández: arbiter Enrique Osses uit Chili legde de bal direct op de stip en gaf de keeper van Paraguay geel. Lionel Messi benutte de strafschop in de linkerhoek en zag de keeper de andere kant opgaan. La Albiceleste zat daarmee vroeg op rozen, maar de Paraguayanen kwamen alweer vlot terug tot 1-1. José Ariel Núñez tikte vanuit een schier onmogelijke hoek de gelijkmaker binnen, waarbij Sergio Romero er niet goed uitzag bij Argentinië.

Gelukkig voor de ex-keeper van AZ loopt er bij zijn land dermate veel kwaliteit rond, dat een tegengoal al snel wordt gevolgd door een doelpunt van Argentijnse makelij. Dat gold ook tegen Paraguay: Agüero joeg met links mooi de 1-2 binnen, nadat hij de bal met de borst meenam na terugleggen van Messi. En direct na rust zorgde Ángel Di María voor nummer drie met een rollertje in de hoek, na een individuele actie. Messi zorgde snel daarna weer, er waren toen 53 minuten gespeeld, vanaf de stip voor 1-4 nadat hij zelf was neergelegd. Roque Santa Cruz en Maxi Rodríguez deelden vervolgens nog in de score in Asunción.

Verenigde Staten - Mexico 2-0
De 62e editie van de klassieker in Noord-Amerika werd weer een prooi voor Team USA. Kort na rust brak Eddie Johnson de score open voor de Amerikanen. De aanvaller van Seattle Sounders kopte hard door het midden binnen, na een hoekschop vanaf de rechterkant. En een kwartier voor tijd bepaalde Landon Donovan de eindstand, door van dichtbij de bal met de punt van de linkerschoen in een leeg doel te tikken. Het fraaie voorbereidende werk was van Mikkel Diskerud, die de laatste interlands een opmars maakt in het nationale team.

Jamaica - Costa Rica 1-1
Een paar dagen geleden won Costa Rica knap en vrij verrassend van de Verenigde Staten: daarmee nam het de koppositie in de groep over. Het had nu aan een punt al voldoende tegen Jamaica en pakte dat punt ook. Randall Brenes tekende een kwartier voor tijd voor de 0-1. Een te korte uittrap van de Jamaicaanse doelman stelde hem in gelegenheid te onderscheppen. Met een ferme uithaal met links verschalkte hij vervolgens de zwak opgestelde Richard McCallum. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwamen de Jamaicanen toch nog terug tot de 1-1 van Jermaine Anderson. Hij duwde een passje over de defensie met de punt van de schoen langs de verbouwereerde keeper van Costa Rica.