Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arjen Robben kondigt afscheid aan na definitieve uitschakeling Oranje

Laatste update:

Het einde van de interlandloopbaan van Robben zat er al een even aan te komen aangezien hij na de monsterzege van Zweden op Luxemburg van afgelopen zaterdag geen verdere duidelijkheid wilde geven over zijn toekomst bij Oranje. De 33-jarige Robben kampte gedurende zijn loopbaan veelvuldig met blessureleed en wil zich in de laatste jaren van zijn loopbaan compleet richten op het clubvoetbal. Het contract van de buitenspeler bij Bayern München loopt nog door tot het einde van het huidige seizoen.

Robben debuteerde onder de huidige bondscoach Dick Advocaat op 30 april 2003 tijdens een oefeninterland tegen Portugal voor het Nederlands elftal en maakte daarna veel hoogte- en dieptepunten mee. De latere captain gold op het EK in 2004 al als een van de uitblinkers, maar ging ook vooral het collectieve geheugen in vanwege de beruchte wissel in de wedstrijd tegen Tsjechië. Nadat Advocaat Robben eruit haalde voor Paul Bosvelt ging het duel alsnog verloren.

Robben speelde daarna doorslaggevende rollen op het EK in 2008, het WK in 2010, waar slechts de teen van Iker Casillas hem van een doelpunt in de finale af kon houden, en het WK van drie jaar geleden in Brazilië. Aan de hand van de uitblinkende Robben bereikte het Nederlands elftal toen een onverwachte derde plaats. De routinier slaagde er echter niet in om te voorkomen dat Oranje het EK van vorig jaar moest laten schieten en ook de kwalificatie voor het WK in Rusland kende met een derde plaats achter Frankrijk en Zweden in de poule geen succesvolle ontknoping.

De afzwaaiende aanvoerder van het Nederlands elftal komt met zijn 96 interlands terecht op plaats negen op de lijst van recordinternationals voor Oranje. Enkel Wesley Sneijder, Edwin van der Sar, Frank de Boer, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Robin van Persie en Phillip Cocu speelden meer interlands. Op de lijst met topschutters komt hij met zijn 36 treffers, waarvan twee tegen Zweden, op gelijke hoogte met Dennis Bergkamp en moet hij slechts Patrick Kluivert, Klaas-Jan Huntelaar en topscorer aller tijden Robin van Persie voor zich dulden.

Vind jij dit een goed moment voor Arjen Robben om te stoppen?

Meer nieuws

Extreem goed nieuws voor Andries Noppert bij sc Heerenveen
5
'Toptalent Vitor Roque staat nu al voor vertrek bij FC Barcelona'
7
Theo Janssen: 'Voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt'
15
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Pak 2,5x je inzet als Uitblinker Mbappé 2 keer op doel schiet tegen Dortmund!
0
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
22

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties