Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arne Slot blijft hopen op Champions League-ticket van Ajax

Laatste update:

Eind mei werd bekend dat AZ bij de UEFA had aangeklopt om het Champions League-ticket op te eisen dat door de KNVB aan Ajax was toegewezen. "Het is eigenlijk nooit over de inhoud gegaan", reageert Slot nu de storm weer is gaan liggen. Hij verklaart de handelswijze van AZ: "We kregen geen contact met de KNVB en zijn toen rechtstreeks naar de UEFA gegaan. Dáár is het vooral over gegaan, niet zozeer wáár we nou eigenlijk voor pleitten." De Alkmaarders moeten als nummer twee van de Eredivisie via de voorrondes de groepsfase van de Champions League zien te bereiken. Slot hoopt volgens Voetbal International nog altijd dat AZ het ticket van Ajax kan overnemen. De KNVB moet voor 3 augustus de verdeling voor de Europese tickets doorgeven aan de UEFA.

Meer: Alireza Jahanbakhsh had bijna voor een andere topclub dan Feyenoord gespeeld

Volgens Slot heeft de KNVB aangegeven dat de bond het afgebroken seizoen niet naar de reglementen kijkt. "Want die voorzien niet in het feit dat een seizoen na 25 of 26 wedstrijden wordt afgesloten. Dus: sorry Cambuur, sorry De Graafschap, jullie promoveren niet. En heel mooi voor jullie, ADO en RKC, dat jullie in de Eredivisie mogen blijven", aldus de AZ-trainer. "Dan zegt de UEFA: we willen dat jullie de Europese tickets verdelen en dat moet gebeuren op sportieve gronden. Nou, dat is de reden dat de KNVB keuzes heeft moeten maken. Mijn lezing: als je dan teruggrijpt naar de reglementen (doelsaldo vóór onderling resultaat, red.), dan is dat best een beetje vreemd."

"Als de KNVB had gezegd dat ze doelsaldo een betere sportieve grond dan onderling resultaat vinden, had ik het daar ook niet mee eens kunnen zijn, maar dan was het wel makkelijker te accepteren", zo vertelt Slot, die baalt van de gang van zaken en wijst naar Frankrijk. Daar besloot de bond dat onderling resultaat wel doorslaggevend was. "Dan is het volgens mij niet zo heel gek dat je daar vragen over hebt." De trainer is benieuwd wat de reacties zullen zijn op zijn uitspraken. "Het is niet uitgesloten dat morgen iedereen roept dat ik complete onzin heb gesproken, maar dit is zoals ik het gezien heb de afgelopen weken."

Meer nieuws

Ajax wil zo snel mogelijk af van drietal: 'Ze vormen een eiland in de groep'
22
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Rayo Vallecano
9
Live meepraten in LaLiga: Villarreal - Real Madrid
1
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
19
Kramer rookt sigaar en zingt bekend Feyenoord-liedje in kleedkamer van RKC
0
Kudus brengt spanning in titelstrijd terug met weergaloze omhaal tegen City
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties