Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arnesen onthult gesprek met Pratto en Advocaat: 'Hij is niet Mr. Nobody'

Laatste update:

Pratto kreeg bij Feyenoord de voorkeur boven Ricky van Wolfswinkel, die afgelopen zomer door FC Twente transfervrij werd overgenomen van FC Basel. "We hebben intern gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat Pratto een betere optie was. Hij komt vanuit Argentinië gevlogen en moet twee dagen later op kunstgras (tegen Sparta Rotterdam, red.) spelen, waar hij al honderd jaar niet op gespeeld had. Tegen Sparta schiet hij op de paal, in de tweede helft had hij nog een goede kans. De volgende wedstrijd (tegen PEC Zwolle, red.) had hij met een kopbal een goede kans, maar hij scoorde niet. Vanaf dat moment speelde hij niet meer."

Arnesen wordt geconfronteerd met beelden uit de documentaire Dat ene woord van Disney+, waarin te zien is dat toenmalig assistent Cor Pot beelden van Pratto bekijkt. "Ik deed het met de scouts en met Dick, bij hen legde ik drie opties neer. Cor Pot heeft ook gekeken. Ik kende Pratto wel, twee jaar eerder scoorde hij in de finale van de Copa Libertadores. Ik kende zijn karakter. Natuurlijk wist ik dat hij 32 was, maar we moesten een spits hebben en hadden niet veel geld. Het was een fout. Om hem te beschermen: Dick heeft hem ook niet echt een kans gegeven. In de eerste twee wedstrijden had hij twee keer kunnen scoren, dat gebeurde niet. Daarna was hij niks meer."

"Het is een les voor ons allemaal. Ik ben er sowieso geen voorstander van om in januari wat te doen. Vaak zijn er spelers beschikbaar die niet gespeeld hebben of niet in vorm zijn. Voor zij fit zijn, zijn we in april. Het moeten alleen noodgrepen zijn. Tenzij je iemand kan halen voor de toekomst. Pratto was een pleister", vervolgt Arnesen. Hans Kraay junior vraagt zich af of Pratto wel in het systeem van Dick Advocaat paste, waarin de spits grote afstanden moet overbruggen.

"Je had ook wedstrijden waarin we achter kwamen, dan heb je iemand nodig die in de zestien kan komen. Hij liep heel goed in de zestien. Je moet kijken welke spitsen beschikbaar zijn en welke past. We vonden Van Wolfswinkel niet passen", reageert Arnesen. "Dick gaf hem niet de kans. Misschien had hij dan vijf wedstrijden ook niet gescoord, dat weet je niet. Maar om de speler een beetje te verdedigen."

Arnesen vertelt dat Pratto zich op een zeker moment bij hem meldde met het verzoek voor een gesprek met Advocaat. De technisch directeur van Feyenoord spreekt Spaans, doordat hij een verleden heeft als speler bij Valencia. "Hij vroeg me: 'Frank, kan even met de coach praten?' Hij vroeg aan Dick wat hij kon doen om te helpen. Zo ging dat. 'Zeg maar wat ik kan doen, want ik ben hier niet voor vakantie. Ik wil heel graag helpen. Of ik nu speel of niet', zei Pratto. Dat was zijn instelling. Hij was aanvoerder bij een van de grootste club in Brazilië (São Paulo, red.), als Argentijn. Hij is niet Mister Nobody. Dat verdient respect en heeft hij niet altijd gekregen."

Meer nieuws

'Jordan Henderson is mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij Ajax'
31
Mark-Jan Fledderus vindt nieuwe baan in het buitenland: 'Een mooie club'
4
Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op Ajax-Almere City en win 5.000!
0
De Italiaanse regista die zelfs wandelend alle tegenstanders te snel af was
8
PSV meldt zich opnieuw bij FC Utrecht voor multifunctionele Ryan Flamingo
18
'Diant Ramaj in beeld als reservedoelman bij Europese grootmacht'
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties