Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arno Vermeulen maakt gehakt van uitspraak Erik ten Hag over Haller

Laatste update:

"Ik heb wat rondgebeld, en het verhaal wordt enorm versimpeld door Ten Hag, die zegt dat het een vinkje is dat je verkeerd zet", verzekert de chef voetbal van de NOS in het praatprogramma. "Er zit zit veel meer omheen. Het is niet zo dat je via de computer je document even doorstuurt naar de UEFA. Er gaan prints aan te pas: je print een lijst uit, die gaat naar de KNVB, die moet kijken of de spelers speelgerechtigd zijn. Dan heb je dus al een print voor je neus. Die komt weer terug, gaat naar de UEFA en er moeten handtekeningen onder. Dan heb je weer de kans om nog eens te kijken of je het goed gedaan hebt. Die lijst gaat dus zeker twee keer heen en weer."

Als de lijst 'een beetje' op tijd wordt verstuurd en er iets fout gaat in het proces, zo geeft Vermeulen aan, dan krijgt een club enkele dagen de tijd om een nieuwe lijst op te sturen. "Ze hebben het dus waarschijnlijk heel laat gedaan. Wat ik ook cruciaal vind: als je bij clubs informeert hoe ze dat doen, vertellen ze dat er vijf mensen aan te pas komen die een functie hebben in het proces. De trainer kijkt naar de lijsten, de elftalbegeleider kijkt ernaar, de technisch directeur moet er een paraaf onder zetten en ook de jurist bij de club heeft ermee te maken. Dat is vaak de laatste schakel naar de UEFA, maar ook de clubarts kijkt ernaar. De medische testen die de spelers hebben gedaan, moeten er namelijk op een goede manier in verwerkt zijn."

"Er moeten ontzettend veel mensen naar gekeken hebben, zeker vijf in een organisatie als Ajax", vervolgt de sportjournalist. "Alle vijf hebben de kans gehad om te zeggen: 'Volgens mij zit er een foutje in, want we zijn Haller vergeten.' Het is niet zo dat je aan het eind van de periode opeens die lijst gaat maken. Die kun je voortdurend actualiseren. Als je Haller koopt, kun je hem diezelfde avond al toevoegen aan je lijst voor Europees voetbal. Alleen de print die je naar de KNVB en de UEFA gaat, wordt later gedaan. Maar het hoeft echt niet allemaal op het laatste moment. Het maakt het alleen maar gekker: hoe kan dit in godsnaam bij zo'n club gebeuren?"

Meer nieuws

VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
8
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
10
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
67
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
31
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties