Arsenal en Liverpool morsen en zien Manchester United uitlopen

Manchester United - Bournemouth 1-0
Manchester United maakte zondag tegen Manchester City (2-1 nederlaag) bij vlagen een apathische indruk en had voor eigen publiek dan ook wat goed te maken tegen Bournemouth. De ploeg van Mourinho speelde weliswaar geen grootse wedstrijd, maar nam halverwege de eerste helft toch de leiding. Juan Mata bracht de bal met een indraaiende voorzet in de doelmond van de bezoekers, waar Romelu Lukaku tussen twee tegenstanders in raak kopte: 1-0. De Belgische spits kwam op slag van rust een teenlengte tekort om een voorzet van Luke Shaw binnen te werken.

In de tweede helft stelde Lukaku zelf Anthony Martial in stelling om de voordelige marge voor Manchester United te verdubbelen. De Fransman schoot van dichtbij echter hoog over. Bournemouth mocht daardoor blijven hopen op een resultaat en besloot twintig minuten voor tijd Benik Afobe en Jermain Defoe binnen de lijnen te brengen teneinde een gelijkmaker te forceren. Het aanvalsduo slaagde echter niet in die missie, waardoor Manchester United zijn achtste overwinning in negen competitiewedstrijden voor eigen publiek dit seizoen boekte.

Tottenham Hotspur - Brighton 2-0
Serge Aurier maakte in de eerste helft het verschil op Wembley. De verdediger maakte vijf minuten voor de pauze zijn eerste doelpunt voor the Spurs toen een voorzet van hem plots in de verre hoek van doelman Matthew Ryan belandde. De voorsprong was verdiend, want Tottenham had het beste van het spel tegen Brighton. Zo werd een inzet van Harry Kane van de lijn gehaald, schoot Heung-Min Son van dichtbij over en mikte ook Erik Lamela te hoog. In de tweede helft liet Brighton & Hove Albion in aanvallend opzicht opnieuw weinig zien, maar twintig minuten voor tijd had het 1-1 kunnen worden toen Hugo Lloris handelend moest optreden op een inzet van Tomer Hemed. Na 88 minuten viel de 2-0, nadat Kane al de paal had geraakt. Son kopte bij de eerste paal raak na een vrije trap van Christian Eriksen en daar bleef het bij in Londen.

West Ham United - Arsenal 0-0
Manager Arsène Wenger voerde bij Arsenal de nodige wijzigingen door ten opzichte van het duel van afgelopen weekeinde tegen Southampton (1-1). Alexandre Lacazette en Sead Kolasinac moesten genoegen nemen met een reserverol, terwijl Per Mertesacker en Aaron Ramsey helemaal ontbraken in de wedstrijdselectie van the Gunners. Dat leverde basisplaatsen op voor onder anderen Jack Wilshere en Alex Iwobi en laatstgenoemde kreeg na ruim een half uur voetballen in een door Arsenal gedomineerde wedstrijd de grootste kans in de eerste helft. De Nigeriaans international trof na een flitsende aanval echter de paal.

Na de onderbreking maakten de bezoekers onder aanvoering van Wilshere jacht op de overwinning. De middenvelder verscheen voor het eerst sinds mei 2016 aan de aftrap in een competitiewedstrijd van Arsenal en maakte een uitstekende indruk. Wilshere kreeg halverwege de tweede helft ook een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar hij slaagde er niet in de bal voldoende te drukken nadat Giroud het leder had teruggelegd. West Ham United kon zelf in aanvallend opzicht lang geen vuist maken, maar dook in de slotminuut plots toch nog gevaarlijk op voor het doel van Petr Cech. Een poging van Javier Hernández trof echter de onderkant van de lat, waardoor het duel zonder doelpunten eindigde.

Liverpool - West Bromwich Albion 0-0
De bezoekers maakten in het grootste gedeelte van de eerste helft een solide indruk en dat stemde Alan Pardew zonder meer tevreden. Liverpool miste in de eerste 45 minuten één goede kans op de 1-0. Na een voorzet van Mohamed Salah mikte Roberto Firmino de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de tweede helft ontbrak het Liverpool aan precisie om de wedstrijd uit evenwicht te brengen. Het duel ging op en neer, met kansen voor beide teams. Zo haalde Jonny Evans in de 65e minuut een bal van Georginio Wijnaldum van de lijn. Zes minuten voor tijd deed de verdediger dat opnieuw, dit keer tot afgrijzen van invaller Dominic Solanke. Het aluminium stond éen minuut later echter ook de 0-1 in de weg: een inzet van Salomon Rondón eindigde op de paal.