Arsenal lacht na oorwassing van rivaal en eindigt alsnog als tweede

Arsenal - Aston Villa 4-0
Het begin van the Gunners mocht er zijn: na vijf minuten stond de thuisploeg al met 1-0 voor. Nacho Monreal vond met zijn voorzet het hoofd van Olivier Giroud, die zonder al te veel hinder eenvoudig raak mocht koppen. Aston Villa liet zich daarna even zien en was dreigend via Jordan Ayew, die bijna voor de 1-1 zorgde. Petr Cech voorkwam dat, waarna Arsenal weer de aanval zocht. Alexis Sánchez was dreigend, terwijl Jack Wilshere een bijna niet te missen kans onbenut liet. De eindelijk weer fitte spelmaker kreeg de bal voor zijn verkeerde voet en schoot naast.

Ook na de pauze had Arsenal de overhand, maar de gastheren hadden lange tijd moeite om de beslissende tweede treffer te vinden. Pas in de laatste twaalf minuten liep het elftal van Wenger definitief weg. Mesut Özil legde terug op Giroud, die bij de eerste paal binnentikte en de stand op 2-0 bepaalde. De Fransman, dit seizoen vaak bekritiseerd, deed er vervolgens nog een schepje bovenop: na een slimme steekbal van Héctor Belleríon schoof Giroud zijn derde van de middag binnen. Mark Bunn maakte er vervolgens met een schlemielig eigen doelpunt ook nog 4-0 van voor de thuisploeg.

Newcastle United - Tottenham Hotspur 5-1
Voor Newcastle United zat het seizoen er al op: the Magpies spelen komend jaar in de Championship, maar tegen het al uitgespeelde Tottenham Hotspur deed het elftal van Rafael Benítez desondanks zijn best om er nog iets van te maken. De 2-0 bij rust was dan ook niet onverdiend. Georginio Wijnaldum opende na negentien minuten de score op aangeven van Aleksandar Mitrovic en vlak voor rust trof de Serviër zelf ook doel. Met een steenharde kopbal tekende hij voor de comfortabele voorsprong voor de thuisploeg.

Tottenham Hotspur voerde na de pauze het tempo op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, die het na een uur spelen vond. Érik Lamela werd lastig aangespeelde in de zestien, maar de Argentijn maakte er het beste van en schoot knap raak, via de handen van doelman Karl Darlow. The Spurs leken klaar voor een inhaalrace, helemaal nadat Mitrovic met rood voor een schandalige overtreding op Kyle Walker van het veld werd gestuurd. De tien van Newcastle hielden echter knap stand en liepen zelfs uit naar een monsterscore. Wijnaldum schoot raak uit een (simpel gegeven) strafschop, Rolando Aarons tekende voor de 4-1, waarna Daryl Janmaat met een heerlijke goal de eindstand op 5-1 bepaalde.

West Bromwich Albion - Liverpool 1-1
Voor Liverpool stond het duel met het al uitgespeelde West Bromwich Albion voornamelijk in het teken van de Europa League-finale van komende week. Jürgen Klopp stuurde een flink aantal reserves het veld in, die matig begonnen. Joe Allen verspeelde de bal en zag Jonathan Leko profiteren. De jongeling ontweek een aantal tackles en legde op het juiste moment af op Salomón Rondón, die simpel kon afwerken. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten: tien minuten na de 1-0 schoot Jordan Ibe na een goede actie de verdiende gelijkmaker binnen. Ondanks een aantal goede kansen over en weer werd er daarna niet meer gescoord.