Arsenal leidt Galatasaray naar slachtbank; wereldgoal van Sneijder

Galatasaray - Arsenal 1-4
Trainer Hamza Hamzaoglu slachtofferde doelman Fernando Muslera, die de laatste weken geen beste indruk maakt, en gaf Sinan Bolat een kans tegen Arsenal. De keeper, die ooit nog scoorde tegen AZ, moest echter al na drie minuten vissen. Lukas Podolski ontving de bal aan de linkerflank van Aaron Ramsey en hamerde het ding in de korte kruising: 0-1. Galatasaray kreeg echter al gauw mogelijkheid om langszij te komen, maar Hakan Balta produceerde op een paar meter van het doel een slap rollertje. Die misser kwam de thuisploeg duur te staan, want na elf minuten was het aan de andere kant wel raak. Ramsey was het eindstation van een snelle counter en schoof het leer in de verre hoek. De Welshman gooide het duel na een halfuur helemaal in het slot, door een afvallende bal vol op de pantoffel te nemen en het leer in de kruising te schieten: 0-3.

Hamzaoglu greep in de rust in en haalde Tarik Camdal en Burak Yilmaz naar de kant, ten faveure van Yasin Öztekin en Hamit Altintop. Collega Arsène Wenger bedankte Ramsey tegelijkertijd voor bewezen diensten en liet de uitblinker in de kleedkamer achter. Ondanks de ruime achterstand bleven de supporters van Galatasaray achter hun favoriete ploeg staan en Arsenal deed het in de tweede helft ook rustiger aan. Cim Bom had de schade zelfs kunnen verzachten, maar doordat onder anderen aanvoerder Wesley Sneijder naast schoot en niet raak, leek de honderdste CL-treffer van Galatasaray dinsdag uit te blijven. Sneijder bepaalde echter anders, want hij joeg in de slotfase nog een vrije trap kiezelhard in het doel van Arsenal. Podolski bepaalde de eindstand op 1-4.

Borussia Dortmund - Anderlecht 1-1
Anderlecht verloor in Brussel met liefst 0-3 van Dortmund, maar werd dinsdag zeker niet onder de voet gelopen. De thuisploeg domineerde echter wel en kreeg dan ook de nodige mogelijkheden. Ciro Immobile testte al gauw de vuisten van Silvio Proto en de doelman moest ook handelend optreden op schoten van Shinji Kagawa, opnieuw Immobile en Henrikh Mkhitaryan. Anderlecht kreeg zelf echter de beste kansen in de eerste helft. Zo schoot spits Aleksandar Mitrovic de bal na een slim passje van Dennis Praet recht op het lichaam van Mitchell Langerak en mikte Sacha Kljestan op slag van rust over. Dortmund schakelde na rust een versnelling hoger en zette Anderlecht vast.

Na een klein uur kwam BVB uiteindelijk op voorsprong: Ciro Immobile stuurde Olivier Deschacht met een schijnschot het bos in en plaatste de bal perfect in de hoek. Naarmate het duel vorderde, kreeg Anderlecht weer wat hoop op een goed resultaat. Tien minuten voor tijd vergat Mkhitaryan er 2-0 van te maken en vier minuten later werd het gelijk. Mitrovic won het luchtduel van Kevin Grosskreutz en kopte een voorzet van Anthony Vanden Borre binnen: 1-1. De Brusselaars gaan verder in de Europa League.