Arsenal mede dankzij Van Persie ten koste van Leeds door in FA Cup

Leeds begon fel aan het treffen en men hoopte dat een schot van Max Gradel een voorbode op meer zou zijn. Ondanks de goede intenties van The Whites kwamen de bezoekers op voorsprong. Na zes minuten leverde de gastheer het speeltuig simpel in op het middenveld en dat bleek hen duur te komen staan. Andrey Arshavin vond, na een overstapje van Nicklas Bendtner, Nasri die oog in oog met doelman Kasper Schmeichel niet kon missen. De Londenaren hadden na ruim tien minuten de score kunnen verdubbelen, ware het niet dat een kopbal en zekere goal van Marouane Chamakh met een uitstekende reflex werd voorkomen door de Deense doelman.

Het eerste wapenfeit van Leeds kwam van de voet van Richard Snodgrass, die in de eerste wedstrijd nog voor de 0-1 had gezorgd. De poging van de linkspoot bleek echter een makkelijke vangbal voor doelman Wojciech Szczesny. Rechtsback Bacary Sagna was met een scherpe voorzet al gevaarlijk voor het doel van Leeds, maar tien minuten voor rust had hij meer geluk. Bendtner liep zich vast, maar de afvallende bal werd door de Fransman in de winkelhaak geschoten. Lang konden The Gunners niet genieten van de aangename marge, want één minuut later deed Bradley Johnson het kunststukje van Sagna nog mooier over.

Na de rust tastten beide ploegen elkaar af, maar de op verplaatsing spelende ploeg kreeg de beste kansen. Een vrije trap van aanvoerder Nasri werd gepakt door Schmeichel, terwijl na een klein uur spelen een goede pass van Alexandre Song-Billong niet tot assist werd gepromoveerd door Arshavin, die huizenhoog over schoot. Het vechtende Leeds hoopte op een bevlieging van buitenspeler Max Gradel, maar de laatste linie van Arsenal hield uitstekend stand. Wel kreeg Leeds na het uur twee goede kansen.

Een voorzet ging echter aan iedereen voorbij en een inzet van Davide Somma ging via zijn knie een meter naast. Van Persie viel na ruim twintig minuten spelen in voor Arshavin en de Nederlander bezorgde zijn ploeg een kwartier voor tijd de zekere winst en kwalificatie voor de volgende ronde. Een voorzet van Bendtner was perfect op maat voor de invaller, die Schmeichel middels een uistekende kopbal kansloot liet. Eerder had invaller Cesc Fábregas nog met een vrije trap voor opwinding gezorgd. Hoewel het duel harder werd in het laatste kwartier, kwamen beide teams niet meer tot scoren.