Arsenal pakt een punt na bizarre krachttoer tegen Liverpool

Wie zijn televisie uitzette na de 0-2 van Liverpool in minuut 52, zal wellicht niet geloven dat Arsenal nog terugkwam in de wedstrijd. The Gunners bleken in staat om zich vanuit het niets op te richten; tot de 0-2 was de gastheer nergens en domineerde Liverpool het spel. In de gehele eerste helft waren de manschappen van Jürgen Klopp heer en meester in het Emirates Stadium. Het stond bij rust 'slechts' 0-1 en daar mocht Arsenal zich gelukkig mee prijzen. Het enige doelpunt kwam van Philippe Coutinho na een razendsnelle counter van Liverpool.

Mohamed Salah werd aan de rechterflank gelanceerd, ging het duel aan met Laurent Koscielny en zag zijn voorzet door de verdediger van richting veranderd worden. Dat gaf Coutinho de gelegenheid om de bal over doelman Petr Cech te koppen: 0-1. De Braziliaan, bezig aan zijn 150ste competitieduel voor Liverpool, had in de laatste elf uitwedstrijden een aandeel in zestien doelpunten: negen treffers en zeven assists. Vlak voor rust had Liverpool op 0-2 moeten komen, maar Cech keerde een inzet van Salah en de acrobatische rebound van Sadio Mané leverde evenmin succes op.

In de tweede helft wist Salah er alsnog 0-2 van te maken. De Egyptenaar zette de aanval zelf op, maakte tientallen meters en ging op de vijandelijke helft de combinatie aan met Roberto Firmino. Salah vond de ruimte voor een schot, dat via Shkodran Mustafi laag in de hoek belandde. Er leek voor Arsenal geen reden tot optimisme, maar de thuisploeg verraste vriend en vijand met een indrukwekkende comeback. Alexis Sánchez stond aan de basis, door direct na het doelpunt van Salah terug te slaan met een kopbal van dichtbij. Het ging vervolgens rap.

Granit Xhaka bracht de score in evenwicht met een hard afstandsschot waar Simon Mignolet zich op verkeek. Het werd 3-2 door toedoen van Mesut Özil, die opstoomde, combineerde met Alexandre Lacazette en na een hakje van de aanvaller zorgde voor de voorsprong. Er zaten slechts 388 seconden tussen de 0-2 van Liverpool en de 3-2 van Arsenal. Liverpool was van zijn stuk gebracht, maar kwam toch op 3-3. Een schot van Firmino leek houdbaar voor Cech, maar de keeper liet zich toch verrassen. Tien minuten voor tijd maakte Georginio Wijnaldum zijn entree bij Liverpool; Salah kreeg nog een kans op de 3-4.