Arsenal sluit frustrerende week af met moeizame zege op Everton

Overduidelijk nog niet bekomen van de klap die AS Monaco woensdag uitdeelde, begon Arsenal slecht aan de wedstrijd. Everton had in het eerste kwartier meer dan zeventig procent balbezit, zonder daar overigens grote kansen mee te creëren. De eerste gelegenheid om te scoren was wel voor de bezoekers: Romelu Lukaku dacht te kunnen gaan scoren, maar werd tegengehouden door David Ospina. Niet veel later moest de Colombiaan nogmaals alert zijn omdat Gabriel Paulista zich verslikte, maar Ross Barkley kon net niet profiteren.

Het rumoer in het Emirates Stadium werd nog luider toen Giroud de eerste echte kans voor de thuisploeg om zeep hielp. Net als woensdag had de Fransman het vizier niet op scherp, waardoor zijn kopbal niet tussen de palen kwam. Arsenal putte uit die verder geslaagde aanval wel vertrouwen en begon het laatste deel van de eerste helft zowaar te voetballen. Daarbij toonde de thuisploeg zich ook bijzonder efficiënt: Giroud rekende in één keer af met heel wat frustraties door binnen te schieten na een hoekschop.

Met de voorsprong als ruggensteun mocht verwacht worden dat Arsenal na rust beter voor de dag zou komen, maar ook dat viel tegen. Omdat ook Everton er echter niet in slaagde om veel te creëren, gebeurde er lange tijd niet al te veel. Gareth Barry was kort na de hervatting met een acrobatische volley gevaarlijk, maar zag zijn schot over gaan. Na 66 minuten spelen was het wel bijna uit het niets gelijk. Barkley vond Lukaku, die niet aarzelde en in één keer uithaalde. Ospina werkte het schot over.

Het bleek de voorzichtige aanzet tot een iets risicovollere speelwijze van de bezoekers uit Liverpool. Aaron Lennon, halverwege de tweede helft in het veld gebracht en vanwege zijn verleden bij Tottenham Hotspor hartstochtelijk uitgefloten, was nog het dichtst bij de gelijkmaker. De razendsnelle aanvaller stuitte echter ook op Ospina. Vlak voor tijd maakte invaller Rosicky vervolgens een einde aan de onzekerheid voor de thuisfans. Zijn schot van buiten de zestien werd van richting veranderd en viel binnen: 2-0.