Arsenal vervolgt sublieme reeks en doorbreekt Premier League-barrière

Arsenal rekende in de eerste helft reeds met de thuisploeg af. De ploeg van Wenge domineerde in de beginfase in het KC Stadium en stond na drie minuten al bijna met 0-1 voor. Olivier Giroud kon een voorzet van Aaron Ramsey echter niet afronden. Steve Harper moest na bijna een kwartier spelen in actie komen op een inzet van Alexis Sánchez, die na een slalom langs diverse spelers van the Tigers probeerde om de openingstreffer op het scorebord te krijgen.

Na bijna een half uur spelen brak Alexis de ban: een vrije trap van de Chileen werd door Michael Dawson van richting veranderd en werd daardoor onbereikbaar voor Harper. Vijf minuten later resulteerde een opnieuw van richting veranderde inzet in de 0-2. Ramsey controleerde een heerlijke lange bal van Santi Cazorla en schoot het leer via Robbie Brady tegen de touwen. Op slag van rust vergrootte Arsenal wederom de voordelige marge. Alexis ontving de bal van Ramsey, omspeelde Harper en werkte het leer in het net: 0-3.

Na de onderbreking controleerden de bezoekers de wedstrijd en ondervond het team van Wenger weinig tegenstand van Hull City. De 1-3 in de 57e minuut viel dan ook uit het niets. Na een heerlijke voorzet van Ahmed Elmohamady kopte Stephen Quinn de bal achter de kansloze David Ospina. Niet veel later betekende een kopbal van Paul McShane zelfs bijna de 2-3. Hull City slaagde er echter niet in om de achterstand verder te verkleinen. Jack Wilshere maakte in de 68e minuut, als vervanger van Ramsey, zijn eerste minuten sinds 22 november 2014. Door de zege is Arsenal in theorie verzekerd van een plek bij de eerste vier, voor het achttiende jaar op rij.