Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arsenals god

Laatste update:

Bergkamps technisch hoogstaande speelstijl werd in Engeland al snel zeer bewonderd: in september '97 eindigde zijn hattrick tegen Leicester City in de 'Goal of the Month'-verkiezing van het BBC-programma "Match of the Day" op de 1e, 2e én 3e plaats, een unicum in de lange geschiedenis van deze show. Nick Hornby schreef over Bergkamps derde doelpunt tegen Leicester City, een voorbeeld van zijn balcontrole: "Met zijn rug naar het doel nam hij de bal op zijn ene voet, speelde hem rond een verdediger met een andere voet en schoot hem langs de doelverdediger met zijn... Heeft Dennis Bergkamp drie voeten? Waarschijnlijk niet. Het leek alleen zo." Wie herinner zijn doelpunt tegen Newcastle United op St. James'Park (02-03-2002)? Zo'n actie is van buitenaardse klasse! Waarschijnelijk hebben jullie allemaal zelf ook geprobeerd zo'n actie te maken, zelfs de profvoetballer zullen dat vast ook geprobeerd op de trainingen.

Met Arsenal haalde Bergkamp opnieuw de "double" in 2002. In 2003 en 2005 won hij weer de FA Cup, en in 2004 haalde hij zijn derde Engelse landstitel. Na de nodige speculatie over een mogelijk vertrek of zelfs een einde aan zijn carrière tekende hij in 2005 een contract voor nog een seizoen. Inmiddels heeft hij meer dan 400 wedstrijden voor de Londense club gespeeld. In januari 2006 stond de teller op 120 goals.

In 2006 bereikt Bergkamp met Arsenal de finale van de Champions League. Hoewel Bergkamp weinig aan spelen is toegekomen in het seizoen 2005/2006, heeft hij toch zijn bijdrage aan dit succes kunnen leveren. Bergkamp kreeg in Engeland maar liefst vijf verschillende bijnamen: "Dennis the Menace", "Bergy", "The Iceman" en "The Non-Flying Dutchman" (afgeleid van zijn vliegangst). Maar de meest eervolle bijnaam die het Engelse publiek hem gaf blijft toch wel: "God". Zelfs Arsenal-shirts met rugnummer 10 en spelersnaam "God" werden te koop aangeboden in Londen. Als gelovig man is Dennis Bergkamp nooit blij geweest met deze laatste bijnaam.

Voormalig teamgenoten Thierry Henry en Robin van Persie zeggen veel geleerd te hebben van de stylist Bergkamp. ''I have always said Dennis Bergkamp will remain the best partner I have ever had. He is a dream for a striker.'' Was getekend, Thierry Henry. Een leuk compliment van iemand die tot de absolute wereldtop behoort en samengespeeld heeft met onder meer Zinedine Zidane en Alessandro Del Piero.

De afscheidswedstrijd van Bergkamp op Emirates Stadium was zeer mooi en kreeg er kippenvel van. Hopelijk zien we hem nogal altijd terug bij Arsenal.

Kortom, dankzij onze 'The Non-Flying Dutchman' heeft hij samen met Wenger van Boring Arsenal in Amazing Arsenal gemaakt. En daar moeten wij, Gooners en voetballiefhebbers, dankbaar voor zijn.

There's only Dennis Bergkamp.

Meer nieuws

KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax opgenomen
0
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
6
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
46
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties