Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsène Wenger zorgt mogelijk voor ingrijpende wijziging in mondiale topvoetbal

Laatste update:

Wenger, tegenwoordig Chief of Global Football Development bij de FIFA, droeg de aanpassing verleden zomer aan tegenover de IFAB. Nu meldt onder meer The Economic Times dat deze serieus overwogen wordt door de organisatie.

De aanpassing houdt in dat spelers op het moment van passen pas buitenspel staan als het volledige lichaam voorbij de voorlaatste tegenstander is. Volgens het huidige reglement staat een speler dat al als het slechts een lichaamsdeel betreft in plaats van het volledige lichaam.

De IFAB zou de wijziging per volgend seizoen willen invoeren. Doel is om de buitenspelregel begrijpelijker en minder controversieel te maken.

Wenger: game changer?
Het buitenspelplan is niet het enige dat in Wengers brein borrelt. De iconische Arsenal-trainer wil bijvoorbeeld ook inworpen vervangen door een zogeheten kick-in, waarbij de bal met de voet het veld in getrapt wordt.

Over dit plan is wel gedebatteerd door de IFAB, maar zonder gevolgen. Wenger noemde ingooien destijds 'een van de grootste tijdsverspillingen van het moment'.

Wenger wil wedstrijden ook graag reduceren tot zestig minuten speeltijd, alsook een WK om de twee jaar organiseren in plaats van vier. Laatstgenoemde ideeën werden nog niet plenair besproken door de IFAB.

Meer nieuws

Benfica geeft 3-0 voorsprong weg tegen Internazionale; Salzburg houdt stand
8
Real plaatst zich dankzij heerlijke goals als groepshoofd voor knock-outfase
20
PSV profiteert van monsterzege Arsenal en overwintert in Champions League
48
Kevin Diks weet Harry Kane van het scoren te houden op bezoek in München
18
Eerste goal Ziyech had afgekeurd moeten worden vanwege vrij onbekende regel
20
Scheidsrechter trekt na spectaculaire zege van PSV nóg een rode kaart
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties