Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AS Monaco betaalt 50 miljoen euro en ontloopt verhuizing

Laatste update:

De nieuwe wet en de aanloop ernaartoe zorgde de laatste maanden voor onrust in Frankrijk. Veel voetballers in de Ligue 1 en ook enkelen in de Ligue 2 verdienen meer dan 1 miljoen euro per jaar; met de nieuwe belastingwet zouden zij een fors deel van hun inkomen af moeten staan en dus zitten de clubs met verzoeken tot loonsverhoging in hun maag. AS Monaco ontspringt de dans echter.

De club opereert vanuit Monaco, dat niet tot Frankrijk behoort en dus kon de club niet verplicht worden ook mee te gaan in de nieuwe regels. Andere Ligue 1-verenigingen oefenden druk uit op AS Monaco, om het hoofdkwartier te verhuizen tot binnen de Franse landsgrenzen. Dat doet de club niet: het betaalt eenmalig 50 miljoen euro aan de LFP. "De club verzekert zich er nu van dat het in Frankrijk blijft spelen, terwijl alle medewerkers en het hoofdkwartier in Monaco blijven", deelt AS Monaco mee.

Twee jaar geleden kocht de puissant rijke Rus Dmitry Rybolovlev zich in bij de club en hij investeerde vele miljoenen euro's in AS Monaco. Door de eenmalige en vrijwillige betaling aan de Franse competitie koopt hij loonsverhoging letterlijk af. Hij onderstreept dat AS Monaco hiermee aantoont dat het investeert in het Franse voetbal en dat iedereen nu blij zou moeten zijn.

Meer nieuws

FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
2
Thomas Tuchel gaat definitief niet verder als trainer van Bayern München
31
Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
7
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
41
Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid
13
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
57

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties