AS Monaco klopt Trabzonspor; Fenerbahçe grijpt koppositie na winst

Voordat de wedstrijd goed en wel losgebrand was, kwam Trabzonspor met tien man te staan. De Uruguayaanse spits Maximiliano Gómez werd na tien minuten ten val gebracht door Krépin Diatta, waarna de Senegalees de voet van Gómez in het gezicht kreeg. Na inmenging van de VAR kreeg Diatta de rode kaart. Drie minuten later had de thuisploeg de overtalsituatie al uitgebuit: aanvoerder Ben Yedder tikte binnen na goed voorbereidend werk van Breel Embolo. In de blessuretijd van de eerste helft werd Vanderson ten val gebracht in de zestien en kreeg Monaco een strafschop. Ben Yedder pakte dat cadeautje maar al te graag uit: 2-0.

De tweede helft leek een formaliteit. Zeker toen Axel Disasi tien minuten na de thee de 3-0 binnenkopte. Ben Yedder mocht daarna zijn rust pakken en Boadu viel voor hem in. De Nederlander had door een blessure dit seizoen pas tien minuten gespeeld voor Monaco. Toch kwam Trabzonspor enigszins terug in de wedstrijd. Bakasetas verschalkte Alexander Nübel met een schot van randje zestien, maar daar bleef het bij voor de Turken.

Fenerbahçe - AEK Larnaca 2-0
Fenerbahçe had aanvankelijk weinig te duchten van de Cyprioten. Ezgjan Alioski was als eerste dicht bij de openingstreffer en ook Diego Rossi liet zich gelden. Het was na een klein half uur spelen echter Michy Batshuayi die de score opende. Hij werd de diepte in gestuurd door Rossi, liet de bal enkel keren stuiteren en haalde hard uit. Larnaca dacht middels Rafa Lopes meteen terug in de wedstrijd te komen, maar zijn treffer ging wegens buitenspel niet door. De gasten mochten daarna keeper Kenan Piric danken dat het bij 1-0 bleef, hij hield Emre Mor van scoren af.

Ook in het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde. Fenerbahçe domineerde, maar Bright Osayi-Samuel en Mor kregen het leer niet achter Piric, die keer op keer een sta-in-de-weg bleek. Met nog een half uur op de klok, liet Larnaca zich eindelijk eens zien. Een schot van Imad Faraj ging maar net naast. Tien minuten voor tijd werd de score, door een eigen goal van Rafail Mamas, verdubbeld.

Rigas FS - Istanbul Basaksehir 0-0
In Groep A van de Conference League ging koploper Istanbul Basaksehir op bezoek bij nummer laatst Rigas FS. De Turken kwamen niet verder dan een bloedeloze 0-0. Voor rust had Basaksehir een enorm overwicht, maar gebeurde er verder weinig in Riga. Bertrand Traoré, Danijel Aleksic en Mahmut Tekdemir maakten het keeper Pavels Steinbors weliswaar lastig, maar hij hield zijn doel in het eerste bedrijf schoon. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde en zelfs nadat Tomas Simkovic met zijn tweede gele kaart kon inrukken, kwam Basaksehir niet tot scoren.

Sivasspor - FC Ballkani 3-4
In groep G van de Conference League kwam Sivasspor tegen FC Ballkani al na 32 seconden op voorsprong door een lage schuiver van Fredrik Ulvestad. De Kosovaren rechtten echter de rug en kwamen na twintig minuten langszij. Na geklungel in de defensie van Sivasspor was Armend Thaqi met een geplaatst schot van ruim twintig meter trefzeker. Tien minuten later kwamen de gasten op 1-2. Na een goede rush bracht Ermal Krasniqi de bal voor en de instormende Arber Potoku trof doel. Na rust verging het Sivasspor niet veel beter. Op jacht naar de gelijkmaker waren het de gasten die via Meriton Korenica op 1-3 kwamen. Dankzij twee goals van Erdogan Yesilyurt kwamen de Turken echter langszij. Maar ver in blessuretijd ging het alsnog mis voor Sivasspor. Krasniqi was wederom trefzeker en kroonde zich tot matchwinner.