Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AS Monaco onthult: 'We hadden Martial voor meer geld kunnen verkopen'

Laatste update:

De Monegasken hadden echter nog meer voor de negentienjarige aanvaller kunnen vangen, zo vertelt de vicevoorzitter annex algemeen directeur in een interview met het magazine France Football. "Een andere club bood meer dan United. Ik ga niet zeggen hoeveel meer, maar het ging om een vast bedrag exclusief variabelen dat veel beter was. Die club bood zelfs aan om Martial nog een jaar in Monaco te laten, maar de jongen wilde naar United. Dat was zijn droom."

"We hebben hem voor vijftig miljoen met een bonus van dertig miljoen laten gaan. Als er minder was geboden, was hij ook gebleven", aldus Vasilyev. De bonus is als volgt opgebouwd: bij 25 doelpunten van Martial in Engelse dienst wordt er tien miljoen overgemaakt, bij zijn 25e interland betaalt United nog eens tien miljoen en als Martial tijdens zijn (eerste) contract bij United de Ballon d'Or wint, krijgt Monaco de laatste tien miljoen binnen. Dat maakt samen dus tachtig miljoen. Le Parisien meldt overigens dat United die laatste tien miljoen pas betaalt wanneer Martial voor het einde van zijn Engelse contract de Ballon d'Or daadwerkelijk wint. Hij zou bij United overigens 380.000 per maand verdienen.

Vasilyev verklapte begin september al dat het United van manager Louis van Gaal afgelopen zomer in totaal vijf biedingen uitbracht op Martial: dertig miljoen, veertig miljoen, vijftig miljoen, zeventig miljoen inclusief bonussen en uiteindelijk dus vijftig plus dertig miljoen. Martial meldde zich op veertienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Olympique Lyon en speelde vier officiële wedstrijden, alvorens hij in juni 2013 voor een transfersom van vijf miljoen voor een driejarig contract naar Monaco vertrok.

Hij verlengde er in juni nog zijn contract tot medio 2019, maar vertrok enkele maanden later dus naar Old Trafford. In dienst van Monaco kwam Martial tot vijftien doelpunten en acht assists in zeventig officiële duels en in het tenue van Manchester United staat de tweevoudig A-international van Frankrijk inmiddels op vier doelpunten in zes officiële wedstrijden. Naast Martial vertrokken de afgelopen seizoenen meerdere sterspelers uit het dwergstaatje, onder wie James Rodríguez, Radamel Falcao en Aymen Abdennour.

Monaco wordt dan ook verweten te weinig ambitie uit te stralen, maar die kritiek wordt nu gepareerd door Vasilyev: "We blijven ambitieus. Iedereen blijft maar zeuren over onze verkopen, maar we hebben ook voor 75 miljoen gekocht. Welke club heeft dat behoudens Paris Saint-Germain nog meer gedaan in onze competitie? We moeten realistisch blijven. We geven het kampioenschap niet op, maar weten dat PSG erg sterk is en dat er veel moet gebeuren willen wij de titel pakken. Het doel is om het beter te doen dan vorig seizoen. Mijn persoonlijke doelstelling is om de Champions League ooit te winnen, maar dat is nog heel ver weg."

"Wij zijn nooit van plan geweest om Martial te verkopen en wilden Falcao ook niet kwijt", gaat Vasilyev verder. "Hij is belangrijk geweest voor ons project, maar zijn prioriteit was de Premier League en wij wilden voorkomen dat de ontwikkeling van Martial zou stagneren. Als Falcao was teruggekomen, dan was hij de eerste spits geworden en was Martial misschien mentaal geknakt. Hij had kunnen denken dat wij hem niet volledig vertrouwden. De persoon en psychologie spelen in de voetballerij ook een belangrijke rol", aldus Vasilyev. Monaco staat na acht speelronden met twaalf punten op de negende plaats in de Ligue 1 en speelde donderdagavond in de Europa League-poulefase met 1-1 gelijk tegen Tottenham Hotspur.

Denk jij dat AS Monaco tachtig miljoen euro gaat verdienen aan Anthony Martial?

Meer nieuws

Mossou haalt na promotie NAC met oud screenshot z'n gram bij Chris Woerts
8
Gepromoveerd NAC Breda wijdt slechts 10 woorden aan bijzonder 'wedstrijdverslag'
14
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Chris Woerts houdt zich niet in en pakt Memphis Depay online in één zin hard aan
14
Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
4
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties