AS Monaco verrast Arsenal met razendsnelle counters

Leonardo Jardim kon niet beschikken over in totaal zeven vaste waarden en Monaco was op papier dan ook een vogel voor de kat. De bezoekers lieten zich echter niet zomaar vangen, want toen de eerste tien minuten waren overleefd, gingen zij steeds beter voetballen. De beginfase was wel duidelijk voor Arsenal. Veelzeggend was dat de Engelsen in de eerste vijf minuten al zeventig passes hadden verstuurd en de tegenstander slechts drie. De eerste kans was voor Danny Welbeck, maar hij schoot vanuit de draai over en naast. Even later kon hij een voorzet van Santi Cazorla net niet binnentikken.

De storm ging na de eerste tien minuten liggen en Arsenal ging steeds langzamer en slordiger spelen. Verder dan een kopbal van Olivier Giroud die een meter naast ging en een schot van Alexis Sánchez, dat over zeilde, kwam Arsenal in de eerste helft niet meer. Monaco deelde enkele speldenprikken uit en kwam zeven minuten voor het verstrijken van de eerste helft zelfs op voorsprong: Per Mertesacker liet een afstandsschot van Geoffrey Kondogbia van richting veranderen en daardoor had doelman David Ospina geen schijn van kans. Kondogbia kreeg ook wel erg veel ruimte om uit te halen.

Arsenal hoopte de scheve situatie in de tweede helft recht te kunnen zetten, maar kwam bedrogen uit. Monaco had acht minuten nodig om op 0-2 te komen: Alexis verloor de bal in het strafschopgebied en na twee passes stond Berbatov alleen voor doelman Ospina. De Bulgaar haalde verwoestend en doeltreffend uit. Arsenal had overigens direct iets terug kunnen doen. Keeper Danijel Subasic duwde een harde knal van Alexis voor de voeten van Olivier Giroud, maar de Fransman schoot onbegrijpelijk over. Dat was direct zijn laatste actie, want hij werd na een uur vervangen door Theo Walcott.

Ospina moest na 62 minuten zelfs in actie komen om de 0-3 te voorkomen; Anthony Martial werd met een prachtige hak vrijgespeeld door uitblinker João Moutinho, maar stuitte dus op Ospina. De gastheer probeerde wel aanvallen in elkaar te knutselen, maar kwam maar niet door de muur van Monaco heen en moest bovendien blijven oppassen voor de snelle counters van de opponent. Walcott en Welbeck kregen nog wel mogelijkheden, maar Arsenal leek zich bij en 0-2 nederlaag te moeten neerleggen. Alex Oxlade-Chamberlain maakte er met een knap schot echter toch nog 1-2 van. Tot overmaat van ramp scoorde Monaco via Yannick Ferreira-Carrasco direct tegen: 1-3.